Joensuun Maila on solminut neljä kappaletta jatkosopimuksia. Nimet sopimuspapereihin kirjoittivat Iiro Kuosa, Lauri Kivinen, Konsta Kettunen ja Mikko Kemppainen. Lauri Kivinen ja Konsta Kettunen kirjoittivat kaksivuotiset jatkosopimukset. Kuosa ja Kemppainen puolestaan kirjoittivat vuoden mittaiset jatkopahvit, sisältäen option vuodesta 2019.

Ennen kauden alkua tehdyillä sopimuksilla halutaan rauhoittaa joukkueen tekemistä ja luoda jatkuvuutta kestomenestykselle Superpesiksessä.

–Seuran yhdeksi arvoksi on määritelty kestomenestys. Urheilun yksi hienouksista on, että tulevaa ei voi täysin ennustaa, mutta omilla toimilla siihen voi merkittävästi vaikuttaa. Kilpailukykyinen superpesisjoukkue rakentuu pitkäjänteisyyden ja suunnitelmallisuuden pohjalle, kommentoi Petri Pennanen.

Iiro Kuosa, 25, siirtyi Joensuun Mailaan kauden 2016 jälkeen Hyvinkään Tahkosta. Etumiehenä pelaava Kuosa on osoittanut jo hallikaudella olleensa loistava hankinta, mutta hän on silti onnistunut yllättämään kaikki laadukkaalla suorittamisella.

Konsta Kettunen, 17, nousi seuran omista junioreista Superpesismiehistöön kesällä 2016. Nuoresta iästä huolimatta Kettunen on osoittanut otteillaan olevansa valmis miesten peleihin. Etenkin ulkopelissä miehen peliäly on vailla vertaansa.

Lauri Kivinen, 26, on pelannut Joensuun Mailan paidassa kaudesta 2011 lähtien. Monipuolinen ja taidokas pelaaja on ollut voittamassa kaikkia JoMan seurahistorian mitaleita ja on tärkeä kulmakivi joukkueessa. Miehellä on vyöllään Suomen mestaruus Sotkamon Jymyn paidassa vuodelta 2009, sekä Itä-Länsi- arvo-ottelu vuodelta 2012.

Mikko Kemppainen, 27, on pelannut viisi kautta JoMan paidassa ja on ollut Kivisen tapaan voittamassa kaikkia seuran mitaleita vuosina 2013-2016. Kemppainen on nopea ja monipuolinen pelaaja ja JoMan kokoonpanossa luottomies. Miehellä on Suomen mestaruus Sotkamon Jymyn paidasta vuodelta 2012. Itä-Länsi- arvo-ottelussa Kemppainen on pelannut vuonna 2014.

–Jos meillä on ikärakenteen puolesta optimaalisessa iässä olevia, osaamisensa todistaneita pelaajia, niin miksi emme kiinnittäisi heitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa myös tuleville vuosille? Näiden sopimusten myötä meillä on tukiranka kasassa ja seuraavat sopimusuutiset kerromme juhannukseen mennessä, jatkaa Pennanen.

Sarja-avaukseen reilu viikko

Superpesiskausi käynnistyy tänä vuonna erilaisissa olosuhteissa verrattuna aiempiin kausiin. Zinkensdammin stadionilla Tukholmassa pelataan viikon päästä lauantaina 22.4.2017.

–Pakkasen kääntymistä plussa-asteiksi odotellaan jo malttamattomana! Tänä viikonloppuna leireilemme ja valmistaudumme viikon päästä odottavaan sarja-avaukseen Ruotsissa. Joukkueesta huokuu positiivinen, itsevarma, virinä. Pari totutteluharjoitusta ulko-olosuhteissa ja olemme valmiina ottamaan selvää mitä pesiskesä 2017 tuo tullessaan, päättää Pennanen.

Joensuun Mailan sopimustilanne 13.4.2017

Henri Litmanen (2019)

Juha Niemi (2019)

Konsta Piironen (2019)

Joni Lehikoinen (2018)

Lauri Kivinen (2019)

Iiro Kuosa 2018 (+optio 2019)

Konsta Kettunen (2019)

Mikko Kemppainen 2018 (+optio 2019)


Palaa takaisin