Joensuu-Sotkamo 0-2 (0-8, 1-4).
Sotkamon tyrmäävä alku Mehtimäellä lannisti kotijoukkueen totaalisesti, kun aloitusvuoroparin jälkeen jymyläisten johtolukemat olivat murskaavat 0-5. Juoksutehtailun aloitti Roope Korhonen, joka sivalsi kumuransa sopivan mittaisena kolmospuolelle. Kahden palon ajotilanteessa pajatson tyhjensi jokerina pelannut Janne Hyvönen, jonka löysän lyönnin kolmoskoppari Kivinen arvioi väärin ja pallo pomppasi kopparin yli 1+3 juoksun arvoisesti.

Jatkovuoropareissa JoMa sortui jopa alkeellisiin virheisiin. 0-6-lukemat syntyivät Roope Korhosen epäpuhtaasta osumasta palloon, jonka kuitenkin kotijoukkueen etukenttä onnistui räpylöimään juoksuksi. Seuraavat juoksut nelin tulivat kolmospuolelta; 0-7 Komulaisen kumuralla ja 0-8 Markus Tuikan lyönnillä kolmosjatkeelta.

Kolmannessa vuoroparissa 3-tilanne tuhrittiin kaaren ”nukahtaessa” Mikko Kemppaisen lyöntivuorolla. Lukkari Kohonen sai sotkettua JoMan sisäpeliä siten, että kolme lyöntiä oli jo lyöty ja mies vielä tököttää kotipesässä….

Kolmostilanteet 5-11 ja kärkilyönnit 16-24 Sotkamolle.
Kotiutukset JoMa 0/3 (0%), Sotkamo 8/11 (73%).

Myös toinen jakso sujui täysin Sotkamon komennossa. 0-4-johtolukemat tulivat Roope Korhosen (2), Jani Komulaisen ja Antti Hartikaisen lyönneillä. JoMakin pääsi viimeisessä vuoroparissa juoksun maksuun, kun kotiutuksessaan onnistui Tuomas Jussila. Juoksun toi JoMan parhaana palkittu Timo Kallio.

Sotkamon Mikko Kuosmanen oli tyytyväinen otteluvoittoon ja kolmeen pisteeseen. – Pieniä olivat erot joukkueitten välillä. Niemellä oli huono päivänsä ja Hyvösen lyönti oli itse asiassa vain yhden juoksun arvoinen.

Rokkiviikon jälkeen ei kotijoukkueen peli rokannut. – Ylilatausta oli aistittavissa ja peli lähti laukalle 0-5-lukemien jälkeen. Peliä ei osattu paremmaksi kääntää. Sitkeästi on noustu takaa-ajoasemasta, mutta ei nyt. Läpilasku oli toinenkin jakso. Huono esitys harmittaa. Parin tuhannen katsojan joukko olisi ansainnut paremman esityksen, analysoi ottelua Petri Pennanen.

JoMan ottelutahti jatkuu tiiviinä, mutta ennen Ankkurit -peliä on onneksi hieman aikaa harjoitteluun, Pennanen jatkoi.

Ottelun kolmostilanteet 8-18 ja kärkilyönnit 31-37 Sotkamolle.
Kotiutukset: JoMa 1/6 (17%), Sotkamo 12/17 (71%)

Palkitut:
JoMa: I. Timo Kallio, II. Mikko Kemppainen, Sotkamo: I. Niilo Piiponniemi, II. Roope Korhonen

Lehdistötilaisuus:


Palaa takaisin