Lauantai-iltana nähtiin hyvätasoinen tammikuun harjoituspeli, kun Joensuun Mailan ja Siilinjärven Pesiksen hieman viimekauden kokoonpanoiltaan muuttuneet naisten ykkössarjajoukkueet ottivat tuntumaa tulevaan pesiskauteen täyspitkällä pelikentällä. Kumpikin joukkue voi hymyillä tyytyväisenä, sillä askelmerkit näyttävät olevan oikean suuntaisia. Tosin hallipelit ovat hiukan erilaisia kesäolosuhteisiin verrattuna ja niinpä tässäkin ottelussa ulkopeli oli hallitsevampana osapuolena. Mutta kyllä sisäpelissäkin nähtiin hyviä suorituksia ja osuma palloon tuntui olevan keskimäärin kohdallaan. Myöskään, etenkin ensimmäisiin peleihin usein osuvia, merkkivirheitä ei ainakaan katsomoon asti kovin montaa havainnut.

Ottelu lähti käyntiin tasaisissa merkeissä jo heti hutunkeitosta alkaen, jossa joukkueiden kapteenit mittailivat pitkän tovin mailan vartta ja päätuomarin kärsivällisyyttä.

Joma aloitti ulkoa, piti vastustajansa nollilla, sai sisäpeliinsä hyvän startin ja johti ensimmäisen vuoron jälkeen 2-0. Jatkossa Siipe tasoitti 3-3, Joma karkasi taas 6-3 johtoon, mutta neljännessä vuorossa Siipe hilasi taas etumatkan kiinni 6-6. Tasoittavalla sitten Henna Hakulisen pussinpohjalyönti ja Senna Surakan kotipesäsyöksy toivat Jomalle jakson voittojuoksun 7-6.

Toinen jakson alku mentiin myös tasaisissa merkeissä. Ensimmäinen vuoropari mentiin 0-0 ja toinen 1-1. Sitten Joman sisäpelissä mailan varressa onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja kotijoukkue veti lopulta selvän jaksovoiton. Etenkin Iida Nupposella osumatarkkuus ja lyöntivoima tuntuivat olevan kohdallaan.

Joman joukkueessa, pelinjohdon lisäksi, suurin muutos viime kauteen nähtiin koppariosastolla. Takakentällä pelasivat varmaotteisesti Ida Virenius ja Reetta Juntunen. Linjasta huolehtivat, Salla Eteläpää, Juulia Eskman, Senna Surakka ja kakkosvahtina pelannut Laura Rajahalme. Etukenttää putsasivat totuttuun tapaan Iida Nupponen,  Johanna Myryläinen ja lukkari Hanna Toivanen. Jokeriosaston vahvaa lyöntivoimaa ja nopeita jalkoja edustivat Henna Hakulinen, Johanna Hihnala ja Sini Suihko. Kaarella pelinjohtajat Iivo Parviainen ja Laura Jehkonen saivat pidettyä hymyn pelaajien huulilla. Se on hyvä merkki se.

Sunnuntai-iltana miesten superin pelin jälkeen noin klo 18 kohtaavat Joman ja Siipen B-tytöt. Myös siinä pelissä on Joman pelinjohtokaksikkona Iivo & Laura. Sen pelin jälkeen nettitoimitus välittää pelinjohdon tunnelmia sekä naisten, että b-tyttöjen ottelusta.


Palaa takaisin