Sotkamon Jymyn ja Joensuun Mailan kauden toinen kohtaaminen tarjosi huikean trillerin Hiukan pesäpallostadionilla. Ottelu päättyi Joensuun Mailan juhliin kotiutuslyöntikilpailun jatkopareilla lukemin 1-2 (4-5, 2-1, 0-0, 3-4).

Ottelun tilastot

Joensuun Maila sai otteluun unelmastartin, kun Aleksi Rautiainen ja Mika Väisänen takoivat 0-2-johtoaseman. JoMa esitti heti avausvuorossa upeita otteita ulkokentällä, kun Jymy jäi tasoittavalla vuorollaan ilman kolmostilannetta.

Jymy sisuuntui tästä toiseen vuoropariin ja ottelun tasoituksen iskivät Roope ja Jussi Korhonen. Kolmannen aloittavalla Rautiainen onnistui jälleen kotiutuksessa ja JoMa siirtyi 3-2- johtoon. Tasoittavalla vuorolla puolestaan Jymy iski kaksi juoksua ja karkasi 4-3- johtoon.

JoMa hyökkäsi vielä kertaalleen neljännen aloittavalla takoen kaksi juoksua Juha Niemen ja Henri Litmasen toimesta. Neljännen tasoittavalla ulkopeli toimi rautaisesti ja jaksovoitto kirjattiin joensuulaisille lukemin 4-5.

–Ottelu noudatteli aikalailla samaa kaavaa kuin viime vuoden välieräkamppailut täällä. Hyvin oltiin valmistauduttu ja väkevä aloitus saatiin otteluun. Sen jälkeen pelattiinkin hyvää suomalaista pesäpalloa puolin ja toisin. Nämä on hienoja matseja, joissa tulos on vähän toissijainen juttu. Molemmat hiekoittaa toisiaan ja tekee hienoja suorituksia, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen.

Sisäpelissä haasteita toisella jaksolla

Ottelun toinen jakso ei tarjonnut samanlaista juoksuiloittelua kuin ensimmäinen. Juoksujen lyömisen aloitti toisessa vuoroparissa Niilo Piiponniemi, jonka lyönti painui kakkospuolelta läpi kunnarin arvoisesti. Roope Korhonen tinttasi pallon väliin samassa vuorossa ja Jymy karkasi 2-0- johtoon.

JoMa tuli kolmannen aloittavalla vielä juoksun päähän, kun Aleksi Rautiainen kotiutti Timo Kallion. Tämä ei riittänyt, vaan toinen jakso meni Jymylle lukemin 2-1.

–Pikkaisen kirveltää mieltä tuo meidän sisäpelin notkahdus toisella jaksolla. Tehtiin siitä itsellemme aika tukkoinen. Keli ei tänään ollut mikään sisäpeliä suosiva, mutta ei se ollut este. Tuossa olisi voinut pelata paremmin, siinä on meille jatkoon vähän miettimistä, kuinka pystymme reagoimaan paremmin, kommentoi Pennanen.

Kotiutuslyöntikilpailu huipensi trillerin

Ottelun supervuoropari ei tarjonnut juoksuja ja ratkaisua haettiin kotiutuslyöntikilpailusta. Ensimmäinen kotiutuslyöntikilpailu päättyi tasan 2-2 ja edessä oli jatkoparit. JoMan lyöjätykki Juha Niemi iski pallon kolmosrajasta kauas maisemaan ja kotiin ennätti Timo Kallio Niemen kiertäessä kunnaria.

Joensuusta Hiukkaan oli saapunut yli 80 fania.

–Toisessa kotarissa kynnys, jonka ylitimme oli hieno juttu. Uskon, että se oli enemmän, kuin vain yhden ottelun voitto. Ottelussa oli vähän tunnettakin pelissä. Tässä on kaikenlaisia liplatteluja ollut ja nyt päästään jo tähän ytimeen, oli hieno pesäpalloilta, päätti Pennanen.

Joensuun Mailan ykköspalkittu Juha Niemi näki heti ottelun jälkeen parannettavaa omassa pelissään.

–Varsinaisessa pelissä yksi lyöty vaatii aika paljon parannettavaa itselle vielä, että pystyy lyömään noissa paikoissa useampia pinnoja, pohti Niemi.

–Pikku vinkki tuli taustalta mistä kannattaisi kokeilla lyöntiä. Sattui hyvä keskiosuma ja sieltähän se läpi meni, kommentoi Niemi ottelun ratkaisua.

Runkosarjan ratkaisu edessä torstaina

Joensuun Mailan runkosarjan viimeinen ottelu pelataan torstaina Mehtimäellä. Vastaan ottelussa saapuu Koskenkorvan Urheilijat. Tuossa ottelussa ratkeaa se, lähteekö JoMa ylempään jatkosarjaan kärkipaikalta vai kakkossijalta. JoMalle riittää ottelusta yksi piste runkosarjan voittoon. Ottelu Mehtimäellä alkaa torstaina 27.7. klo. 18.00.

Teksti ja kuvat: Joona-Pekka Hirvonen


Palaa takaisin