Joensuun Maila hapuili välillä hieman pelisuorituksissaan ja sarjajohtaja Mynämäen Vesa kuittasi ottelupisteet kotikentällään 2-0 (3-2, 3-1). Joma syttyi sisäpelissään taistelemaan voitosta vasta molempien jaksojen viimeisessä vuorossa.

Ensimmäisellä jaksolla Mynämäki otti eturivipaikan heti eka vuorossa. Ensin ulkopelaajan kädestä heitto lipsahti ohi pesän ja sitten jokeri Oona Rantomaa juoksutti viimeisenä lyöjänä toisen jokerin, Nea Helin, ykköseltä kotiin saakka kolmella ulkopelaajien väliin suuntautuneella lyönnillään.

Toisessa vuorossa Mynämäki lisäsi johtonsa jo 3-0.

Joma ei päässyt oikein missään vaiheessa ennen neljättä sisävuoroaan peliin mukaan. Viimeiseen sisävuoroon Joma teki jokeripaitavaihtoja ja tulostakin tuli.  Jokeripaidassa Henna Hakulinen vaihteli vuorenvarmasti takapesät täyteen ja sieltä sitten Hanna Toivanen ja Riikka Kilpeläinen kotiuttivat Juulia Eskmanin ja Reetta Juntusen. Enempää ei tullut ja Joma jäi juoksun päähän. Kolme kopinnostopaloa ykköselle samaan vuoroon oli liikaa. Mynämäen ei tarvinnut pelata tasoittavaa vuoroaan.

Toinen jakso oli pelikaavaltaan melko lailla toisinto ensimmäisestä. Mynämäki teki kahdessa ensimmäisessä vuorossa kolme juoksua. Joman sisäpeli tuskaili jo välipesien täyttämisessä. Neljännen tasoittavallaan Joma taas rynnisti ja tekikin kavennusjuoksun. Hanna Toivanen pamautti komeasti väliin, eikä kärkietenijä Veera Ahvanaisen tarvinnut painaa kaasupohjassa kotiin. Lisäjuoksujen teko ei sitten enää onnistunut ja Mynämäki vei sarjapisteet. Jomalta palkittiin Hanna Toivanen ja Juulia Eskman. Mynämäen palkinnot saivat ykkösvahti Fanni Elo ja kakkoskoppari Henna Nurmi.

Vaikka Joman peliesitys oli välillä ailahtelevaista ulkopelinkin osalta, niin vahvoilla suorituksilla se piti kuitenkin sarjajohtajaa tiukoilla. Mynämäki on aikaisemmissa otteluissaan takonut keskiarvona 12,5 juoksua vastustajan kenttään. Nyt se jäi alle puoleen siitä. Isossa roolissa lyöntihirmujen pitelemisessä oli lukkari Hanna Toivanen. Hannan työskentely lautasen ääressä on hurjista peliruuhkista (ykkössarja + nuorten superi) huolimatta vakuuttavaa illasta toiseen. Hyviä suorituksia oli muillakin Joman pelaajilla. Erityisesti mieleen jäivät Senna Surakan rauhallisen varmat kotiintulonäpyjen haut kakkosrajasta.

Joma pelaa seuraavan viikonlopun tuplapelireissunsa kotikaukalossa Mehtimäellä.


Palaa takaisin