Joukkueiden edellinen kohtaaminen Imatralla toukokuussa tarjosi yhteensä 33 juoksua. Tänään ei samoihin juoksukarkeloihin Mehtimäellä joukkueet intoutuneet, kun JoMa nappasi puhtaan revanssin lukemin 2-0 (1-0, 5-2).

Ottelun tilastot

Joensuun Mailan riveistä puuttui tänään Tuomas Jussila, joka lepuutti Itä-Länsi- ottelussa sattunutta pientä vammaa.

–Jussilan tilanne on ihan lupaava. Ottaen tämän tilanteen huomioon, niin ei riskeerata nyt. Puhutaan päivistä mieluummin kuin viikoista, kertoi pelinjohtaja Petri Pennanen. 

Ottelun avausjakso oli tasainen ja kotiutukset olivat molemmilla nihkeitä. Jakson ainoan juoksun löi ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla Juha Niemi taidokkaalla keskipompulla, jolla kotiin ennätti numerolla yksi pelannut Konsta Kettunen. Tämän jälkeen ei avausjaksolla enää juoksuja nähty ja jaksovoitto kirjattiin joensuulaisille lukemin 1-0.

–Ei päästy jotenkin tunnetasolla sellaiseen pelin ytimeen, mikä tuottaa sellaista peliä mitä tässä ollaan pelattu. Meistä moni on käynyt muissakin töissä ja tietää millaista siellä konttorilla voi joskus olla maanantaisin tai tiistaisin, niin tämä ottelu oli vähän sen tyyppinen, kommentoi Pennanen.

Hanat auki toisella jaksolla

Toisella jaksolla vierailija IPV avasi ensimmäisessä vuoroparissa juoksuhanat, kun Lauri Rönkkö iski pallon vastustamattomasti koppari Lauri Kivisen eteen ja kotiin riensi Ville Lantiainen. Joensuulaiset saivat tästä lisävirtaa ja toisen aloittavalla Jonne Kemppaisen kotiutusnäpy osui lukkari Ville Liukkuun ja tilanteesta tuomittiin vapaataival ja 1-1- tasoitusjuoksu. Hetkeä myöhemmin Mikko Kemppaisen pystymailalyönti kotiutti Lauri Kivisen.

Jonne Kemppainen taituroi mailan varressa tehokkaasti illan kamppailussa.

Kolmennen vuoroparin alku sineitöi ottelun, kun Juha Niemi käytti palottomassa ajolähtötilanteessa jälleen keskipomppua, jolla kotiin ennätti vaivattomasti Konsta Kettunen. Johtoa lisäsivät samassa vuorossa vielä Jonne Kemppainen ja Aleksi Rautiainen lähes identtisillä kupperilyönneillä. Imatran 5-2- kavennusjuoksu syntyi harhaheiton turvin, kun pallo painui ohi ykköspesästä.

–Ei oikein saatu sellaista fiilistä päälle ja siihen kun yhdistää sen, että Imatra on ollut meille hankala vasustaja. Heillä on kuulema hieman sisäpiiritietoa, kun siellä on näitä meidänkin taustaisia pelaajia. Heillä on pieniä asioita selkeästi, jotka ovat vaikeuttaneet meidän pelaamista, ei tämä ole yksinomaan meidän heikkoutta, linjasi Pennanen.

Joensuun Maila jatkaa torstaina Kempeleen Kirin vieraana.

–Kyllähän tästä aistii, että meillä on tällä viikolla vielä kaksi peliä. Vähän sellainen käsijarrumoodi ja energian säästely ottelusta heijastui. Tuntuu, että Kempeleellä tämä ei torstaina riitä ja meidän täytyy valmistautua tuohon tulevaan koitokseen paljon päättäväisemmin, päätti Pennanen.

Ottelun lehdistötilaisuus:

Teksti, Kuvat & Video: Joona-Pekka Hirvonen


Palaa takaisin