Superpesiksen finaalisarja Kouvolan Pallonlyöjien ja Joensuun Mailan välillä iskettiin vauhtiin sunnuntaina Kouvolassa. Tapahtumarikkaan ottelun vei nimiinsä Joensuun Maila numeroin 0-1 (1-1, 6-6, 0-1).

Ottelun avausjakso oli odotetun tarkkaa ja tasaista pelaamistapuolin ja toisin. Pallonlyöjät puristivat itsensä johtoon ensimmäisessä vuoroparissa Juha Korhosen onnistuneella saumapuhkaisulla. Joensuun Maila tasoitti jakson toisessa vuoroparissa, kun Aleksi Rautiainen löysi kakkossaumasta sopivan raon 1-1- juoksulle.

Loppujakson ajan molemmat joukkueet pelasivat mallikasta ulkopeliä eikä lisäjuoksuja nähty.

–Näissä peleissä pelaa kaksi parasta joukkuetta ja on selvää, että nämä matsit eivät itsestään selvyyksiä ole. Täytyy sanoa, että vastustaja oli tänään sitkeä ja he pelasivat hienosti. Kaikin puolin äärimmäisen tasokas pesäpallo-ottelu tänään nähtiin. Hienoa mainosta lajille, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen.

Toisella jaksolla juoksujuhlat

Ottelun toinen jakso sai samanlaisen alun kuin ensimmäinen. Pallonlyöjät siirtyi johtoon, kun Janne Kivipelto napautti pallon koppareiden väliin. Läpilyönti jäi kuitenkin kenttämainoksiin, eikä tilanteesta kotijoukkueelle kirjattu kuin yksi juoksu. Tasoittavalla vuorolla Juha Puhtimäki täräytti ajolähtötilanteesa pallon takaa keskeltä läpi kunnarin ja kolmen juoksun arvoisesti ja JoMa karkasi 1-4- johtoon.

Juha Puhtimäki iski kunnarin toisella jaksolla.

–Juho Hacklin sanoi, että lyönti oli keskellä viivaa. Se oli sellainen lyönti, minkä lyö pari kertaa elämässä. Onneksi osui tällaiseen paikkaan, jolla saatiin peliä auki. Tilannetta teimme hyvin läpi ottelun, mutta me kotiuttajat olimme tänään vähän ruosteessa. Seuraavaan peliin täytyy tarkennella suuntia vaan, kommentoi Joensuun Mailan parhaana palkittu Juha Puhtimäki.

Kouvola kuroi kuitenkin johtoa vähitellen kiinni. Ottelun neljänteen vuoropariin JoMa lähti 4-6- johdossa, mutta Teemu Nurmio päätti pitkittää ottelun ratkaisua. Mies niittasi pallon kakkospuolelta maisemaan ja tilanne tasoittui.

–Tuntui, että ohjaksissa olimme ja olisi pitänyt saada kaveri nitkautettua siitä pois, mutta ei saatu. Nurmio löi pelin tasoihin, mutta sen jälkeen joukkue kyllä esitti uskomatonta moraalia puolustamalla tilanteen oikein.

Edessä oli supervuoropari, jonka joensuulaiset aloittivat sisävuorolla. Juha Niemi kotiutti Mikko Kemppaisen, mutta tilanne tuomittiin ensin paloksi. Tuomaristo päätyi tarkistamaan tilanteen videolta, jonka jälkeen selvisi, että kyseessä oli juoksu. Juoksu jäi supervuoroparin ainoaksi, kun Kouvola ei onnistunut JoMan ulkokenttään tekemään juoksua.

–Meidän joukkue on osoittanut uskomatonta sitkeyttä myös. Hieno asia, että pystyttiin tilannemäärässä jopa vähän edellä Yksi pykälä on siirretty nappulaa, päätti Pennanen.

Ottelusarja jatkuu lauantaina 15.9. Kerubi Stadionilla. Stadionrakennuksen liput ovat myyty jo loppuun, mutta aurinkokatsomoissa on tilaa vielä jäljellä. Varmista paikkasi finaalihuumassa ja osta lippusi nyt!


Palaa takaisin