Joensuun Maila marssi puhtaaseen 0-2 (2-7, 2-8)- voittoon Kiteen Pallon vieraana Rantakentällä.

Ottelun tilastot

Otteluun lähdettäessä JoMan lyöjätykillä Juha Niemellä oli vyöllään 797 lyötyä juoksua. 800 lyödyn rajan läheneminen alkoi heti ensimmäisessä vuoroparissa, kun mies tinttasi vastustamattomasti pallon keskelle kenttää koppareiden väliin. Kitee hyökkäsi tasoittavalla vuorolla ja meni johtoon Hannes Pekkisen ja Sami Partasen onnistumisilla.

Avausjakson kolmannessa vuorossa Niemi puhkaisi kolmospuolelta pallon maisemaan ja kotiin ennättivät Henri Litmanen ja Iiro Kuosa. Tällä lyönnillä Niemi saavutti kautta aikain seitsemäntenä pelaajana 800. lyödyn rajapyykin.

Niemelle luovutetiin kunniakirja 800. lyödyn kunniaksi.

Ensimmäisellä jaksolla JoMa lisäjuoksut vapaataipaleella ja Niemen kumuralla.

-Mistä pinnoja tuli, niin laadukkaita keskiosumia oli. Pientä huolellisuutta vaatii vielä tilanteiden jatkuminen, kakkostilannetta vähän huolellisemmaksi vaan, kommentoi Niemi.

Toisella jaksolla sama kaava

Joensuun Maila sinetöi ottelun heti toisen jakson avausvuorossa. Ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla hurjassa lyöntivireessä oleva Niemi takoi ajolähtötilanteessa pallon kakkospuolelta pitkälle järveen ja tuloksena 1+3 juoksua. Heti perään Aleksi Rautiainen puhkaisi kentän jälleen kakkospuolelta ja JoMa karkasi jo 1-6- johtoon. Juoksujen takominen samassa sisävuorossa jatkui vielä Jonne Kemppaisen ja Konsta Kettusen toimesta. Ottelun toinen jakso päättyi 2-8- voittoon.

Ottelussa Petri Pennasta pelinjohtajana tuurannut Juhani Lehtimäki oli tyytyväinen joukkueen esitykseen.

-Pelattiin ehjä peli, paljon juoksuja, vaikka ei ollutkaan lyöntikeli. Laadukas esitys. Ulkopeli parani siitä, kun olimme täällä viimeksi ja saatiin paremmin Hurskaista kiinni. Hyvä ja ehjä esitys. Kolme pistettä ja eteenpäin, pohti Lehtimäki.

Joensuun Maila pelaa seuraavan kamppailunsa tiistaina 8.8. Mehtimäellä, kun vastustajaksi saapuu Vimpelin Veto. Ottelurangaistuksen kärsinyt Petri Pennanen palaa viuhkaan tiistaina.

Teksti ja kuvat: Joona-Pekka Hirvonen

 


Palaa takaisin