Joensuun Mailan pistepussi karttui kahdella pisteellä, kun Oulun Lippo kaatui supervuoroparin jälkeen numeroin 2-1 (6-7, 6-4, 2-0).

Oululaiset hyökkäsivät otteluun vahvasti. Heti ensimmäisessä vuoroparissa oululaiset karkasivat 3-0- johtoon, eikä Joensuun Maila saanut peliään kulkemaan. Kavennusjuoksun iski Juha Niemi, mutta oululaiset väänsivät kaasua ja karkasivat 1-5- johtoon.

–Ensinnäkin nostan isosti hattua vastustajan verrattomalle olemukselle ensimmäisellä jaksolla. Lyöntipaikalla aika monta reipasta keskiosuman kilahdusta tunnistin. Siinä oli Oulun pojat päättäneet selkeän taktiikan, kun löivät ensin jatkeelle, sitten vienti ja taas pallo jatkeelle. Sellainen peli toimiessaan tuo myös tulosta, pohti pelinjohtaja Petri Pennanen.

JoMan ulkopelin ongelmat jatkuivat ja Lippo siirteli itsensä 3-7- johtoon. JoMa löysi lyöntipeliään kahdella viimeisellä sisävuorolla ja joensuulaiset hivuttautuivat 6-7- tilanteeseen, mutta tämän lähemmäs ei kotijoukkue päässyt avausjaksolle.

–Me tehtiin ensimmäisellä jaksolla kuitenkin kuusi juoksua ja tilanteita oli reippaasti. Yleensä se riittää tällä kentällä voittoon, mutta tänään ei. Oli erikoinen jakso, summasi Pennanen.

JoMan paidassa debytoinut Ville Posti toi ottelussa kaksi juoksua.

Toiselle jaksolle uudella ilmeellä

Ottelun toinen jakso tarjosi joensuulaisittain pirteää peliä varsinkin mailan varressa. Toisessa vuoroparissa kotijoukkue siirtyi 2-0 Niemen ja Aleksi Rautiaisen onnistumisilla. Tätä seurasi Puhtimäen onnistunut kotiutus ja Niemen kaksi varmaa sivallusta vieden joensuulaiset 5-0- johtoon. Lippo pääsi peliin mukaan neljännen tasoittavalla vuorolla, mutta toinen jakso päättyi joensuulaisille numeroin 6-4.

–Toiselle jaksolle vaihdomme hieman rosteria ja sittenhän peli näytti ihan tyylikkäältä.

Supervuoroparin JoMa aloitti sisävuorolla kahdella onnistumisella. Lippo jäi nollille ja näin supervuoroparin jälkeen ottelun loppulukemat olivat 2-1 (6-7, 6-4, 2-0).

–Ensimmäistä kertaa omalla pelinjohtouralla joutuu miettimään myös sitä, että tämä homma on meikäläisen vastuulla. Sitä täytyy miettiä, että millainen pelivalmius tai tunnetila joukkueella on. Siitä olen vakuuttunut, että en ole oikea mies ollut tähän asti ja se pistää miettimään, koska olemme pelanneet jo ihan liian monta peliä näin. Joko se muuttuu tai sitten muutetaan.

–Ei tämän joukkueen taso ole se, että jaksoja menetetään ja pinnoja annetaan. Tästä on pitkä matka ja se ryhtiliike täytyy kuitenkin tehdä, muutenhan ne tavoitteet ovat haihattelua. Se on realismia, päätti Pennanen.

Ottelun lehdistötilaisuus:

 


Palaa takaisin