Joensuun Maila vie kaksi kotiotteluaan pelattaviksi Siilinjärvelle ja Kuopioon. 8. kesäkuuta pelataan ottelu JoMa-Seinäjoki Siilinjärven pesäpallokentällä. Kentän erikoisuus on heti kakkosrajan takaa alkava jyrkkä rinne, joka tunnetaan nimellä “Mantun monttu”. Miesten superpesistä on Siilinjärven Pesiksen toimesta pelattu viimeksi kaudella 1998. SiiPen naisjoukkueen taival Superpesiksessä päättyi kauteen 2011.

Perjantaina 10.6. pelipaikkana on kalakukkokaupungin Pesispyhättö. Kuopiossa on superpesistä pelattu viimeksi kaudella 2009 Puijon Pesiksen toimesta. Kuopion nykyinen sarjataso on ykkösessä.
Viikko 23 on sikäli erikoinen, ettei yhtään Superpesis- tai ykköspesisotteluja pelata Mehtimäellä, sillä 12.6. JoMalla on normaali vierasottelu Hyvinkään Tahkoa vastaan ja J-Akatemia pelaa viikon ainoan ottelunsa Lievestuoreen Kisan vieraana.

Seinäjoki matalalla profiililla kauteen

Seinäjoen JymyJussit koki melkoisia muutoksia joukkueensa kokoonpanossa. Joukkueesta poistui useampi kokenut pelaaja mm. V-P. Yli-Hirvelä ja Antti Kuusisto siirtyivät Koskenkorvalle, Mikko Vainionpää vaihtoi räpylän viuhkaan ja toimii ensimmäistä kauttaan superin pelinjohtajana.

13. sijalle rankattu JymyJussit lähti kauteen realistiselta pohjalta tavoitteenaan sarjapaikan säilyttäminen. Sarjan alku on osoittanut, että JymyJussit pystyy huomattavasti parempaankin. Yhdeksän pelatun ottelun jälkeen pisteitä on koossa 16 eli lähes puolet viimekauden kokonaismäärästä ja sarjasijoitus viides.

IMG_3910

JymyJussien Jukka-Pekka Vainionpää on yhdeksässä pelaamassaan ottelussa lyönyt tehot 5+38.

Seinäjoella on tasainen kärki. Tuomas Raunion kärkeen meno (39) on sarjan toiseksi paras Hyvinkään Lauri Vierimaan (40) jälkeen. Ville Viita ykköstilanteen purkajana on kohtuullisen varma vaihtaja. Kotiutusosasto on kapea ja on lähes kokonaisuudessaan Jukka-Pekka Vainionpään leveillä harteilla. JymyJussien viime kauden 200 lyödystä juoksusta Vainionpään lyömiä oli lähes 42%. Tällä kaudella määrän pitää olla suurempi, jos mieli pärjätä ja hyvässä vauhdissahan J-P yhdeksän pelatun ottelun jälkeen onkin; koossa on 5+38 lyötyä, eli 4,8 lyötyä/ottelu ja vajaan 62%:n osuus joukkueen lyödyistä juoksuista.

Seinäjoen pelitapa perustuu siihen, että kärki pyrkii luomaan mahdollisimman paljon kotiutustilanteita juuri Vainionpäälle. Tuo taktiikka onkin purrut hyvin; JymyJussit on päässyt kotiutustilanteeseen 104 kertaa, joista JP on päässyt yrittämään kotiutusta peräti 54 kertaa. Tulos on ollut melkoinen: 43 onnistumista 80%:n tehoilla. Jonkin verran tulitukea Nurmon Jymyn suomensarjajoukkueesta siirtyneeltä Samu Sarrelta (0+8) sekä Markus Hallasuolta (0+3). Eikä JP:n rooli ole ollut pelkästään kotiuttajana. Kärkilyöntitilastossa mies on toisena 59 kärkilyönnillään (69%).

JoMan sisäpelin tehot vielä hakusessa
JoMan ottelutulokset – seitsemästä ottelusta kolme voittoa ja neljä tappiota sekä sijoitus 9:s – eivät ole olleet aivan sitä, mitä kauden alusta on ollut tavoitteena. Mailamiehillä tuntuu olevan IsoJii Niemeä lukuun ottamatta lyöntipelissään jonkinasteinen jarru päällä. Kärki toimii hyvin ja tilanteita luodaan riittävästi, mutta ukkojen saaminen ehjänä kotipesään on osoittautunut työlääksi. Kotiutustilanteita on tähän mennessä koossa tasan sata ja kotiutusprosentti on 48.

Timo Kallio on pelannut kärkenä kolmessa viimeisimmässä ottelussa ja hoitanut 0-tilanteen loistavasti; 19 yritystä, 17 kärkeen menoa lähes 90%:n tehoilla. Ykköstilanteen purku on toiminut vajaan 67%:n onnistumisilla ja kakkostilanteen Lauri Kivinen on hoidellut 75%:n onnistumisilla.


Palaa takaisin