Joensuun Mailan voittokulku jatkui sunnuntaina Saarikentällä. Ottelu päättyi supervuoroparissa joensuulaisten 1-2 (5-0, 1-2, 0-1)- vierasvoittoon!

Ottelun tilastot

Ottelun ensimmäinen jakso oli joensuulaisittain haastava, jossa omat virheet sekoittivat peliä. Vimpeli karkasi Matias Rinta-ahon lyönnillä ja räpylävirheen avustuksella 1-0- johtoon. Tätä seurasi jakson ratkaiseva harhaheitto, kun Mika Väisänen linkosi pallon yli kakkospesän suoraan Savonjokeen. Hetkeä myöhemmin Mikko Haukkala löi takaa keskeltä läpi, ja jakson loppulukemat 5-0 viimeisteli Janne Mäkelä.

–Pelistä jäi päällimmäisenä mieleen sitkeys ja viivytystaistelu. Meidän ulkokenttä oli läpi pelin todella nälkäinen ja aktiivinen. Vähän itseaiheutetuilla, ei pakotetuilla virheillä päästettiin Vimpeli turhan reiluun jaksovoittoon, vaikka peli oli aika samantyylistä molemmilla jaksoilla, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen ottelua.

Myös ykköspalkittu Tuomas Jussila oli samoilla linjoilla ottelun tapahtumista.

–Ensimmäinen jakso meiltä meni ohi. Yhden löivät ja muut annettiin sitten omista höpläyksistä.

Toisella jaksolla 1408 päinen kotiyleisö näki sisuuntuneen ja sitkeän Joensuun Mailan. Jakso eteni 0-0-tilanteessa aina neljänteen vuoropariin saakka, jossa Juha Niemi iski 0-1- juoksun kovalla saumalyönnillä ja perään Konsta Kettunen upotti pallon koppareiden eteen. Vimpeli tuli vielä juoksun päähän Perttu Ruuskan lyönnillä. JoMan ulkopeli kesti vimpeliläisten loppurynnistyksen ja jaksovoitto kirjattiin joensuulaisille lukemin 1-2.

–Toisella jaksolla päästiin jo vähän sisäpeliinkin kiinni. Kyllähän se herättää mietteitä, että kun sisäpelistä saa pykäliä esille lisää, niin onhan tuossa hurja potentiaali, jatkoi Pennanen.

Konsta Kettunen iski Joensuun Mailan toisen jakson toisen juoksun.

–Aikaisempi JoMa ei olisi jaksanut ehkä vääntää, kun 0-0- tilannetta pelataan. Tällä kaudella on ollut monta samantyyppistä peliä, välillä se työnteko palkitaan ja nyt se palkittiin tänään hienosti, pohti Jussila.

Vimpeli aloitti supervuoroparin sisältä, jossa Joensuun Mailan ulkopeli nousi komealle tasolle. Vimpeli jäi nollille ja Joensuun Mailalle tarjottiin tasoittavalla vuorolla voittoa. Eikä tämä tarjous jäänyt käyttämässä. Juha Niemen lyönti puhkaisi sauman ja kaksi pistettä matkasi JoMan mukana Joensuuhun.

-Se täytyy ottaa tässä vaiheessa huomioon, että mennään vasta kesäkuun alkupuolella. Vimpeli parantaa ja me parannamme peliä. Varmasti tuolla jatkosarjassa ja seuraavissa peleissä joukkueet ovat erilaisessa iskussa. Tänään oli näin, päätti Pennanen.

Joensuun Maila jatkaa torstaina 15.6. kotiottelulla Sotkamon Jymyä vastaan. Ottelu Mehtimäellä alkaa klo. 18.00.

Teksti ja kuvat: Joona-Pekka Hirvonen


Palaa takaisin