Joensuu-Kouvola 2-0 (7-5, 3-2).
JoMan tavaramerkiksi on viimeisimmissä otteluissa noussut takamatkalta nousu voittokantaan. Kiteen ja Seinäjoen kukistaminen viimeisillä mahdollisilla hetkillä sai jatkoa Mehtimäellä, kun kotijoukkue tuli neljännen tasoittavalle 4-5-tappioasemassa, mutta vei yhdellä onnistuneella sivalluksella jaksovoiton 7-5-lukemin.

Ensimmäisen jakson alkupuolella Kouvola hyödynsi paremmin vähät tilanteensa hieman paremmin. JoMan 1-0-johdon Kopla kuittasi Matti Latvalan ykkösrajanäpyllä, Sasu Toikan kolmospuolen kumuralla ja Matti Saukon kakkospuolelle suuntautuneella lyönnillä, jolla kolmoselta kotiin ”karkasi” Tommi Mäentausta.

JoMan kavennus tuli Kouvolan harhaheiton turvin; Kopla yritti polttaa etenemässä olleen Tuomas Jussilan kakkoselle, mutta heitto viuhui pitkälle pusikkoon. Ottelun vanhetessa Juha Niemelle järjestyi yhden palon ajotilanne ja sen IsoJii hyödynsi paukauttamalla lyöntinsä kolmospuolen takakulmaan kahden juoksun arvoisesti.

Neljännen vuoroparin Kouvola aloitti räväkästi. 0-tilanteessa Matti Saukko iski lyöntinsä Jonne Kemppaisen tontille, jonka epäonnistuneen syöksykopin seurauksena pallo karkasi mainosaidan alle 1+1 juoksun arvoisesti. JoMa tuli tasoittavalleen 4-5-tappioasemassa. Tasoittavalla tuli Jonnen kuittaus; kakkospuolelta onnistunut läpilyönti takasi JoMalle ensimmäisen jakson voiton 7-5-lukemin. – Työvoitto tämä oli. JoMa on pirun sitkeä joukkue ja ikävä vastustaja. Helposti meitä ei voiteta ja pinnoja saa, totesi ykköspalkittu Jonne.

Kolmostilanteet 11-7 ja kärkilyönnit 25-21 JoMalle.

Toisella jaksolla kotijoukkue oli hienoisesti niskan päällä, vaikka tilanteen vaihtelivatkin melkoisesti. Aleksi Rautiaisen hidastetulla lyönnillä kotiutui kärkimieheksi vaihdettu Mikko Kemppainen. Tasoituksen iski Sasu Toikka ja kahdesta seuraavasta JoMan juoksusta vastasi Juha Niemi. Kouvolan ykköspalkittu Juho Hacklin toi Koplan jo juoksun päähän, mutta vaille lyötyjä jääneen Ossi Meriläisen kotiutusyritys takatilanteessa päättyi laittomaan ja kolmanteen paloon.

Ottelu oli JoMalle kahdeksas perättäinen voitto. Edellinen tappio koettiin kesäkuun alkupuolella juuri Kouvolalle, joten kalavelat tuli kuitatuksi. Ottelu oli pelillisesti tasokas. – Tunneskaala heilahteli ottelussa paljon. mieluummin pikkuisen yli kuin alle. Pelirohkeutta ja aktiivisuutta oli riittävästi. Joukkue osoitti jälleen sitkeyttä; voitto irtoaa, kun leveällä rintamalla jauhetaan, totesi Petri Pennanen.

Ottelun kolmostilanteet 19-12 ja kärkilyönnit 43-36 JoMalle.
Kotiutukset: JoMa 9/15 (60,0%), KPL 7/9 (77,8%).

Palkitut:
JoMa:
I. Jonne Kemppainen, II. Lauri Kivinen
KPL: I. Juho Hacklin, II. Jesse Eskelinen

Lehdistötilaisuus:

Raportti Kouvolan sivuilla >>>


Palaa takaisin