Joensuu-Koskenkorva 0-2 (4-5, 2-3).

Koskenkorva tuli otteluun selvästi kovemmalla asenteella, vaikka joukkueen yksi tärkeimmistä pelaajista, kärkimies Yli-Hirvelä oli ottelusta sivussa. JoMan avaus oli tulokseton, eikä etenijää saatu edes kakkospesälle. Paljon parempaan ei pystynyt Kossukaan. Toisessa vuoroparissa kotijoukkue loi palottoman ajotilanteen jonka onnistuneesti purki Aleksi Rautiainen. Jatkotilanne kuivui kokoon, kun etenijät eivät edenneet ja palo napsahti ykköseltäLauri Kivisestä sekä kakkoselta irti olleesta Tuomas Jussilasta.

Koskenkorva tuli tasoihin Jere Dahlströmin lyönnillä. Kotipesään heitetyn polttoheiton Väiski kauhoi juoksuksi. 1-2-lukemat löi Kuusisto kolmospuolelta. Juha Niemen sivalluksella JoMa tuli tasoihin, mutta sen jälkeen kotijoukkueen polttolinja räpelsi pallon kanssa sen verran, että 2-4-johtolukemat syntyivät Juho Toivolan ja Antti Kuusiston lyöminä.

Neljännessä vuoroparissa JoMa pääsi jo tasoihin 4-4 Niemen ja Mikko Kemppaisen lyömillä juoksuilla, mutta tasoittavalla tuli noutaja, kun polttolinja ei saanut hallintaansa Janne Leppälän lyöntiä. Jaksoa sävyttivät JoMan lukuisat räpylävirheet, joista Kossu sai kehiteltyä tilanteita. Myös muutaman juoksun syntymisessä JoMa auttoi räpylöinnillään.

Kolmostilanteet 7-9 Kossulle, kärkilyönnit 19-19.

Toisella jaksolla pelin taso noudatteli ensimmäistä jaksoa. Antti Kuusisto astui isoon rooliin sivaltamalla kakkosjatkeelta läpi kahden juoksun arvoisesti. Juha Niemi toi JoMan juoksun päähän toisessa vuoroparissa. Neljännessä vuoroparissa Jere Dahlströmin kakkosrajanäpy oli sopivan mittainen ja sillä kotiutui kolmannen juoksunsa tuonut Juuso Myllyniemi. Neljännen tasoittavalla Aleksi Rautiainen piti vielä JoMan toivoa yllä kaventamalla 3-4-lukemiin, mutta sen pitemmälle ei eväät riittäneet.

Koskenkorvan ykköspalkittu Antti Kuusisto oli pitkään poissa pelaavasta kokoonpanosta ja ”toipui” sopivasti puolivälieriin ja tulosta syntyi. – Voittoa tultiin hakemaan. Joukkueella oli lataus kohdallaan ja itselläni pitkän pelitauon jälkeen pallot (n4ljä lyötyä) oli hyvin ”risus”. JoMan Aleksi Rautiaisen mietteet olivat apeahkot. – Pudotuspelien alku ei ollut sitä mitä haettiin. Kossu löi hienoja lyöntejä. Tuleviin otteluihin mennään omilla vahvuuksillamme ja pelataan peli kerrallaan.

Pelinjohtaja Petri Pennasen mukaan JoMalla oli synkkä pelipäivä. – Aivan ei mennyt nappiin. Peli oli suorittamista ja Koskenkorvalla oli palava halu voittamiseen. Torstaina jatketaan Koskenkorvalla ja siihen ottelun tuskin tarvitsee hakea motivaatiota, kun välillä ottaa pataan. Tulossa on tulisieluinen peli.

Ottelun kolmostilanteet 15-17 Koskenkorvalle, kärkilyönnit 39-33 JoMalle.
Kotiutukset: JoMa 6/14 (43%), Koskenkorva 8/17 (47%).

Palkitut:
Joensuu: I. Aleksi Rautiainen, II. Tuomas Jussila
Koskenkorva: I. Antti kuusisto, II. Jere Dahlström

Puolivälierät jatkuvat torstaina 18.8. Koskenkorvalla ja lauantaina 20.8. Mehtimäellä.
Jatkoon edetään kolmella voitolla.

Lehdistötilaisuus:


Palaa takaisin