Joensuun Maila pelasi pisteitten valossa onnistuneen Sawoturneen, vaikka siitä ei yleisömenestystä tullutkaan. Pelillisesti Seinäjoen ja Jyväskylän ottelut olivat varsin vaisuja, mutta selvä suunnan muutos tapahtui Hyvinkäällä, josta saaliina oli täydet kolme pistettä sarjassa neljäntenä olevasta Tahkosta. Myös Kitee palasi takaisin voittojen tiellä kahden tappiollisen ottelun jälkeen kukistamalla kahden pisteen arvoisesti sarjajumbo Jyväskylän.

Asetelmat ovat herkulliset paikalliskamppailua ajatellen. Joensuu on sarjassa 18 pisteellä kuudentena ja Kitee hengittää niskaan neljän pisteen päässä yhdeksäntenä.

Kitee ei ole sarjassa aivan ehjänä säilynyt. Jokeriosastolle hankittu Robert Tallbacka on sivussa mahdollisesti koko kauden. Myös Jussi Hurskaisella on jotain remppaa, joka estää pelaamisen. Vuokramiehenä joukkueessa ollut Jussi Korhonen kutsuttiin takaisin Sotkamoon paikkaamaan Antti Hartikaisen sairastuvalla oloa.

Sisäpelissä Kitee ei ole saanut kaikkia tehojaan irti. Kiteen kärkimiehet Ville Hämäläinen ja Ville Posti ovat onnistuneet keulamiehinä hyvin. Yli puolet tuoduista juoksuista on kirjautunut tälle kaksikolle. Kotiutustasossa sen sijaan on vielä kohentamisen varaa; kiteeläiset ovat iskeneet juoksuja keskimäärin 5,8 juoksun otteluvauhtia ja kotiutusvastuu on pitkälti ollut Sami Joukaisen ja Sami Partasen varassa. Lisäapuja on odotettavissa myös lukkari Joni Tervolta. Sämpy on tällä kaudella näpytellyt jokaisessa pelaamassaan ottelussa vähintään yhden juoksun, joten mies on edelleen hyvässä iskussa.

Pelipaikat loksahtaneet kohdalleen

Myös JoMalla on ollut ongelmia sisäpelissään mm. pelaajien uusien pelipaikkojen johdosta. Joensuun Mailan alkukaudella tehtyjen kokeilujen ja kokoonpanossa tapahtuneiden muutosten jälkeen palat ovat loksahtaneet paikalleen; joukkue on hyvässä nousukiidossa. Peli-iloa oli nähtävissä hyvin sujuneessa Tahko-ottelussa. – Peli-ilon osalta tärkeää on onnistumiset, ja sen puolesta viime viikko oli onnistunut; ulkopelissä oli sopivassa suhteessa taistelua ja rauhallisuutta sekä moni pelaaja sai onnistumisia mailan varressa – hyvällä fiiliksellä lähdetään ensimmäiseen taistoon pohjois-Karjalan herruudesta, toteaa pelinjohtaja Petri Pennanen.

pennanen
Petri Pennasen luotsaamalla JoMalla on pelilliset palikat paikoillaan.

JoMa ja Kitee ovat useampana kautena tahkonneet sarjapisteistä runkosarjassa neljän ottelun tahtia, joten hyvin joukkueet toisensa tuntevat. – Kitee on sinnikäs vastustaja, joka taatusti lataa paljon panoksia tähän matsiin – siihen meidän pitää olla valmis ja osoittaa että oma henkinen lataus on vähintään samaa tasoa. Siihen päälle sitten paljon tilanteita, juonikkaita kotiutuksia ja tiivis ulkopeli niin eiköhän sillä Kitee mene kumoon, summailee Pennanen.

Torstain kokoonpano on muuttumaton sitten kolmesta viimeisimmästä ottelusta. Voitollisissa otteluissa on jokerin rooliin otettu J-Akatemiassa pelaava Antti Väistö, joka on jokaisessa pelaamassaan superpesisottelussa lyönyt juoksun. – Antti on tehnyt vahvan sisääntulon joukkueeseen ja jatkaa roolissaan myös jatkossa.

joma-kipa_til_16.6

Molemmat joukkueet ovat ulkopelinsä osalta tasaisia, joten ottelun voitto ratkaistaan sisäpelissä. Avainasemassa ovat joukkueitten kärkimiehet ja kotiuttajat. Miten Kitee saa kuriin kotijoukkueen Kallio-Jussila-Kivinen -kärkitrion ja vastaavasti miten hyvin kentällemenoissaan onnistuu Kiteen kolmikko Hämäläinen-Posti-Rahunen. Kun tilanteita syntyy, on myös juoksutehtailu mahdollista ja siinä kuviossa kotijoukkue saattaa olla jopa niskan päällä.

Joensuu – Kitee torstaina 16.6. klo 18.00 Mehtimäellä


Palaa takaisin