Joensuu-Kempele 2-1 (4-0, 2-6, 4-1s).

Joensuun Mailan pistepotti jäi yhtä pistettä vaille, kun Kempele pystyi viemään jakson Mehtimäellä pelatussa ottelussa. Piste oli tuki tärkeä Kempeleelle, sillä tuolla pisteellä Kempele vältti suoran putoamisen ykköspesikseen.

Joensuu oli kuskin paikalla ensimmäisellä jaksolla. Kempele loi kärjellään hyvin tilanteita, mutta kotijoukkueen ulkopeli piti Kempeleen kotiuttajat hyvin kurissa. JoMan Aleksi Rautiainen näytti lyömisen mallia ja kotiutti ensimmäisellä jaksolla Timo Kallion kolmesti kotipesään. Yhden lyödyn kirjasi tililleen Henri Litmanen kotiuttamalla kakkosrajanäpyllään Lauri Kivisen.

Jakson kolmostilanteet9-6 ja kärkilyönnit 22-12 JoMalle.

Toisen jakson avausjuoksun löi Aleksi Rautiainen, mutta sen jälkeen Jarmo Viittasen kumuralyönnit purivat kahdesti ensimmäisen ja toisen vuoroparin tasoittavilla. Kolmannen tasoittavalla ilmeni kahdenlaista tuuria; hyvällä tuurilla ja hyvällä kumuralla Kimmo Lukkari löi palottomassa ajotilanteessa takaa läpi 1+3 juoksun arvoisesti. Huonoa tuuria oli taas Jonne Kemppaisella, jonka yli pallo pomppasi. Viidennen juoksunsa lyönyt Rautiainen kavensi jaksolukemiksi 2-6 Kempeleelle.

Supervuorossa Kempeleen Lukkari onnistui kotiutuksessaan Iiro Åmanin tuodessa johtojuoksun. Tasoittavalla Joensuu sai aikaiseksi yhden palon ajolähdön, jota purkamaan asettui Juha Niemi, jolle jo aikaisemmin oli junailtu kotiutustilaisuuksia yllin kyllin. IsoJii onnistui viime hetkillä ja löi kumuransa vastustamattomasti takaa läpi 1+3 juoksun arvoisesti. Supervuoro JoMalle 4-1 lukemin.

Kempeleen pelinjohtaja Juha-Matti Ranta oli onnensa kukkuloilla saavutetusta pisteestä. – En ole ollut koskaan näin onnellinen tappion jälkeen. Ilman pistettä olisimme tippuneet sarjasta, johon olemme vuosikausia yrittäneet päästä. Myös JoMan pelinjohtaja Petri Pennanen oli helpottunut. – Peli on pelattu ja kunnialla päästiin maaliin yhtä jaksoa lukuun ottamatta. Ensimmäinen jakso oli ihan hyvää pesäpalloa, mutta eihän se peli toisella jaksolla kaunista ollut. Onnittelut Kempeleelle ja pahoittelut Alajärvelle…

Ottelun kolmostilanteet 23-18 ja kärkilyönnit 47-32 Joensuulle.
Kotiutukset: Joensuu 10/21 (48%), Kempele 7/17 (41%).

Palkitut:
Joensuu: I. Aleksi Rautiainen, II. Henri Litmanen, Kempele: I. Kimmo Lukkari, II. Jarmo Viittanen

Lehdistötilaisuus:


Palaa takaisin