Joensuu-Kankaanpää 2-0 (8-1, 2-1).
JoMa otti ohjat käsiin ensimmäisestä vuoroparista alkaen. Kärkimiehet Kallio-Jussila hoitelivat hyvin etenemisen pesäväleillä ja IsoJii Niemi kumppaneineen hoiteli etenijät tupaan osin vastustamattomilla lyönneillä ja osin KaMan räpylöinnistä. Jakson ylivoimaa kuvasivat hyvin kolmostilanteet, jotka kotijoukkue listasi itselleen 16-6-lukemin.

Juha Niemi vastasi jaksolla neljästä juoksusta ja Aleksi Rautiainen löi kolmosluukusta läpi 1+1 juoksun arvoisesti. Myös Jonne Kemppainen ja Lauri Kivinen onnistuivat kotiutuksissaan.

Toinen jakso ei sujunut yhtä sujuvasti kuin ensimmäinen jakso. Pelinjohtaja Petri Pennanen käytti tilanteesta tietokonetermiä. – Kun akusta loppuu virta, niin meno hiipuu. Toiselta jaksolta jäi virrat pois ja etenemistä hankaloitti Kankaanpään tiukemmat otteet räpylässä. Kotiyleisölle haluttiin antaa Sotkamo-pelin jälkeen viihdyttävää peliä ja siinä ainakin ensimmäisellä jaksolla onnistuttiin.

Toista jaksoa tahkottiin Kankaanpään johtaessa ottelua aina kolmannen tasoittavalle saakka. Niemi iski viidennen juoksunsa kakkospuolen kumuralla ja tasoitti Tuomas Jussilan tuomalla juoksulla tilanteeksi 1-1. Voittojuoksu tuli sekin Niemen mailasta neljännen tasoittavalla. Viimeisellä lyönnillä IsoJii puhkaisi kentän kolmosjatkeelta ja jälleen mainosaidat tyssäsivät useamman juoksun syntymisen. Jaksovoittoon toisin tarvittiin tuo yksi juoksu, jonka toi Tuomas Jussila.

JoMa peluutti ottelussa nuorta kaartia. Konstat Kettunen ja Piironen hoitelivat hommansa mallikkaasti ja varsinkin Konsta Kettusen pelipanos kolmosvahdin räpylähommissa oli varmaa.

Ottelun ulkopelihahmoja olivat mm. Kallio (5 paloa), Jussila (4), Litmanen (3), Kettunen (3) ja Mikko Kemppainen (3).

Ottelun kolmostilanteet 22-10 ja kärkilyönnit 43-28 JoMalle.
Kotiutukset: JoMa 10/20 (50%), KaMa 2/10 (20%).

Palkitut:
JoMa: I. Tuomas Jussila, II. Kosta Kettunen
KaMa: I. Ville-Veikko Olli, II. Jouni Itävalo

Lehdistötilaisuus:


Palaa takaisin