Joensuun Maila haki Oulun reissulta täyden pistepotin, kun Lippo kaatui lukemin 0-2 (6-7, 1-7).

Joensuun Maila aloitti ottelun railakkaasti, kun heti ensimmäinen sisävuorossa JoMan lyöjäjokerit onnistuivat. Ensin Juha Niemi taituroi pallon kaksi kertaa kolmospuolelle kopparin eteen ja perään Aleksi Rautiainen sivalsi vastaavanlaisen lyönnin kakkospuolelle.  Toisessa vuoroparissa kotijoukkueen Jouni Mäki kavensi tilanteeksi 1-3, mutta tähän JoMa vastasi vahvasti. Ensin Niemi iski keskipompun ruutuun ja kotiin kiiruhti Juha Puhtimäki. Tämän jälkeen Hannes Pekkinen löi pallon kopparin yli maisemaan, jonka seurauksena joensuulaisten johto kasvoi 1-6:een. JoMan seitsemännen juoksun löi Tuomas Jussila.

Lippo hivuttautui vielä neljännen aloittavalla vuorollaan juoksun päähän. Ensin Jouni Mäki ja Rami Ruokojärvi löivät juoksut mieheen ja tämän jälkeen Riku Niemi puhkaisi kentän kakkosjatkeelta kotiuttaen Niko J Korhosen ja kiertäen itse kunnarin. Eino Järvelä toi Lipon vielä juoksun päähän, mutta tämän lähemmäs oululaiset eivät päässeet.

–Jaksojen alut olivat väkeviä ja ja molemmat jaksot saatiin ratkaistua heti alussa. Rytmi hieman hävisi avausjakson lopulla ja vastustaja pääsi mukaan peliin, kommentoi Pelinjohtaja Petri Pennanen.

Toisella jaksolla ei virheitä ulkopelissä

Ottelun toinen jakso sai samanlaisen alun, kuin ensimmäinen. JoMa hyökkäsi vahvasti aloittavalle vuorolle ja takoi tyrmäävät kuusi juoksua ja jakso ratkesi heti alkuunsa. Huomioitavaa JoMan ensimmäisen vuoroparin suorituksessa oli se, että kaikki kuusi juoksua lyötiin kahden palon tilanteessa. Lipon toisen jakson ainut juoksu syntyi vapaataipaleen turvin, eikä JoMan ulkopelissä muutoin virheitä nähty. Toinen jakso joensuulaisille 1-7.

–Sisäpelaaminen oli tänään tehokasta ja onnistumia tuli laajalla rintamalla. Niemen lyönti on tällä hetkellä erittäin hyvässä mallissa. Joukkueelta päättäväinen ja kompakti esitys.

Sunnuntaina jatketaan Kerubi Stadionilla

Sunnuntaina 3.6. Kerubi Stadionilla pelataan todellinen huippuottelu, kun Joensuun Maila saa vieraakseen Vimpelin Vedon. Ottelu alkaa klo. 17.00.

–Edessä on alkukesän päätapahtuma ja huippuasetelmista päästään otteluun lähtemään. Toivottavasti saadaan täysi tuki kotiyleisöltä ja samalla Stadionille uusi yleisöennätys, päätti Pennanen.

Liput huippuotteluun ovat myynnissä, varaa paikkasi Joensuun Mailan verkkokaupasta!

Teksti & kuva: Joona-Pekka Hirvonen

 


Palaa takaisin