Joensuun Mailan halli-SM-alkusarjan viimeinen kamppailu Imatran Pallo-Veikkoja vastaan ei sujunut kuten kaksi ensimmäistä halliottelua Joensuussa. Voittokulku katkesi Aviasport areenalla pelatussa ottelussa, kun kotijoukkue IPV oli joensuulaisryhmää parempi lukemin 2-0 (4-0,5-4). Joensuun Mailan riveistä ottelussa puuttuivat Tuomas Jussila ja Mikko Kemppainen. Debyytin Superpesisjoukkueen riveissä tekivät Matias Hänninen ja Joni Lehikoinen.

Avausjaksolla Joensuun Mailan peli takkusi niin sisä- kuin ulkopelissäkin. Kolmostilanteiden rakentaminen oli vaikeaa ja pallo ei tahtonut pysyä räpylässä. Koko ottelussa kolmostilanteissa kotijoukkue IPV oli etevämpi lukemin 19-8. Imatran riveistä ottelussa loisti Lauri Rönkkö, joka iski Joman ulkokenttää vastaan seitsemän juoksua.  IPV voitti ottelun avausjakson puhtaasti 4-0.

Toisella jaksolla Imatra karkasi 4-0- johtoon, jota JoMa lähti kuromaan kiinni juoksu kerrallaan. JoMan juoksutilin aukaisi Aleksi Rautiaisen kotiuttaessa Jonne Kemppaisen toisen tasoittavalla vuorolla. Samassa vuorossa onnistuivat kotiutuksissa myös Timo Kallio ja Konsta Piironen. JoMa puristi itsensä mukaan peliin tasoittamalla jakson tilanteeksi 4-4 Aleksi Rautiaisen illan toisella lyödyllä juoksulla. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan IPV onnistui kertaalleen Lauri Rönkön toimesta. Jakso näin ollen kotijoukkueelle lukemin 5-4 ja koko ottelu 2-0.

Joensuun Mailalla on silti vahva ote lopputurnauspaikkaan kahden kolmen pisteen voiton ja vahvan juoksueron ansiosta. Alkusarjan lopulliset sijoitukset ratkeavat 5.3. pelattavan Kouvolan Pallonlyöjät-Imatran Pallo-Veikot- ottelun jälkeen. Tilannetta seurataan tarkasti Joensuun Mailan kanavissa, joten pysy kuulolla!

Miesten Halli-SM-lopputurnaus pelataan Seinäjoki Areenassa 18.-19.3.


Palaa takaisin