Joensuun Mailan viiden pelin mittainen kotivoittoputki katkesi sunnuntai-illan pelissä, kun Helsingin Roihuttaret otti kahden pisteen voiton. Roihu ansaitsi varmemmalla sisäpelillään voiton, mutta yhden pisteen olisi ansainnut myös Joma, etenkin ulkopelisuoritusten osalta. Nyt tuo irtopiste meni toisen jakson 3-3 tasurilla liiton pytinkiin.

Tappiosta huolimatta illan hahmo oli Joensuun Mailan kärkenä pelannut Johanna Hihnala. Hihnalan ulkopeli oli varmaa ja sisäpelivauhti ihastutti kotikatsomoa ja hämäsi ulkopelaajia ja välillä myös tuomareita. Ensimmäisellä jaksolla Jomalta jäi juoksu saamatta, kun kotiutuksessa varmalta palolta näyttänyt juttu vaihtui Johannan vauhdilla tasatilanteeksi jossa etenijän sormet olivat kotipesäviivalla yhtä aikaa lyhyttä näpäystä hakeneen lukkarin piikkarin kanssa. Sääntöjen mukaan juoksu, mutta tuomarit eivät uskoneet silmiään.

Ensimmäisen jaksolla Roihun sisäpeli oli tehokasta etenkin vaihtolyöntien osalta. Se pystyi täyttämään kolmospesän kahdeksan kertaa, joista löi kaksi juoksua ja sai yhden harhaheitolla, kun kotipesään heitetty pallo meni läpi rautaportin säleikön, eikä lukkari päässyt pallon perään kyllin nopeasti.

(Aika ihmeellinen ratkaisu rakentajilta tehdä kotipesän taakse tuollainen portti, jonka pystysäleiköstä pallo voi kimmahtaa takaisin päin tai mennä sitten välistä. Jos portti on kiinni, niin lukkarin on vaikea päästä hakemaan säleikön välistä mennyttä palloa. Jos se on avoinna niin portin puoliskot aukeavat kentälle päin ja niihin voi törmätä lukkari palloa hakiessaan, tai niin voi käydä myös kotiin vauhdilla tulevalle juoksijalle. Toivottavasti porttiasiaan saadaan parannusta, ennen kuin joku pelaaja teloo niihin itsensä.)

Joman ensimmäisen jakson sisäpeliesitys jätti hieman toivomisenvaraa. Lyhyet lyönnit tippuivat paljolti rajojen ulkopuolelle ja kovat menivät kohti ulkopelaajaa. Katsomo jäi kaipaamaan rohkeampia lyöntiratkaisuja.

Toinen jakso oli numerotilastojenkin mukaan tasainen. Joma sai pelaajansa kolmospesälle kahdeksan kertaa, Roihu yhden kerran enemmän. Ensimmäisessä vuorossa Henna Hakulinen löi Juulia Eskmanin kotiin ja lähellä oli Salla Eteläpääkin onnistua lyönnissään, mutta hyvin pallon hakenut Roihun ulkokenttä poltti Reetta Juntusen hitusen ennen kotipesää. Roihu vastasi sisävuorollaan kahdella juoksulla.

Toisessa vuorossa Joma tasoitti juoksutilanteeksi 2-2. Asta Sallinen löi ja Johanna Hihnala toi tasoituksen. Sisävuoroon tultuaan Roihu kampesi taas johtoon. Yksinäisen etenijän ollessa kolmosella lyöjän viimeisestä kopiksi tarkoitetusta lyönnistä tulikin kumura kopparin eteen ja Elina Wallenius karkasi joukkueelleen johtojuoksun. Mailan varressa oli Kirsti Salo.

Kolmas vuoro pelattiin nollille. Joma pääsi yrittämään kotiin kerran, Roihu kahdesti.

Neljännessä vuorossa nähtiin kotijoukkueelta hienoja sisäpelisuorituksia. Johanna Hihnala meni väkisin kentälle pujotellen ohi kolmen ulkopelaajan ja pallon ykköspesälle. Juulia Eskmanin tyylikäs vaihtolyönti vei Johannan kakkoselle ja kolmosväli taittui vääräksi vedotulla syötöllä, josta lukkari ei ehtinyt polttamaan. Hieno kenttäkierros päättyi tasoitusjuoksun arvoiseen kotipesäsyöksyyn Hanna Toivasen taitolyönnistä. Kotijoukkue Joma pääsi vielä kolmesti yrittämään johtojuoksua, mutta lyönnit eivät pystyneet horjuttamaan Roihun ulkokenttää ja jaksopiste jäi haaveeksi. Roihu tuli vielä sisävuoroon hakemaan kolmenpisteen voittoa, mutta Joman ulkokentästä ei juoksuja tullut ja jaksopiste jäi kummaltakin saamatta.

Jomalta palkittiin kakkoskoppari Johanna Hihnala ja kakkospolttaja Juulia Eskman. Roihun palkinnot saivat lukkari Aliisa Torkkel ja jokerina kolme juoksua lyönyt Anni Heino.

Seuraava ykkössarjan peli on keskiviikkona 11.7. Vastustajaksi tulee Janakkalan Jana.

Sunnuntaina pelattiin Suomensarjaa

Suomensarjassa Joensuun Maila voitti Lahden Mailaveikot supervuoroparissa 2-1 (10-3, 4-3, 6-0). Ottelu oli vaiherikas. Ensimmäisen jakson Joma vei mennen tullen, toisen jakson se hävisi niukasti juoksulla ja supervuoroparissa se takoi kuusi juoksua vastustajan nollaa vastaan. Hurjassa supervuorossa mailan varressa kotiutuksessa onnistuivat peräkkäin Anni Suihko, Riikka Kilpeläinen, Ona Aro, Oona Majoinen, Ella Vasarainen. Sitten väliin tuli yksi koppilyönti ja sitten Aino Mononen löi Joman kuudennen juoksun. Kotiin kiirehtivät Essi Majoinen, Kiia Laakkonen, Anni Suihko, Sanni Ahvanainen, Riikka Kilpeläinen ja Oona Majoinen.

Jomalta palkittiin ykköspalkinnolla kolmosvahti Anni Suihko ja kakkospalkinnolla kolmoskoppari Ona Aro. Lahden parhaat olivat kakkosvahti Taru Viinikanoja ja kolmospolttaja Susa Ajakainen.

 


Palaa takaisin