Joensuun Mailan tie Halli-SM-lopputurnauksessa jatkuu sunnuntaina pronssiottelussa.

Joensuun Maila ja Kouvolan Pallonlyöjät iskivät yhteen Halli-SM-lopputurnauksen ensimmäisessä välieräkamppailussa. Ottelun ensimmäinen jakso tarjosi molemmilta joukkueilta vahvaa sisäpeliä ja onnistumisia mailan varressa nähtiin runsaasti. Juha Korhonen takoi avausjaksolla Kouvolan 2-0, johtoon, mutta Henri Litmanen ja Juha Niemi tasasivat tilanteen toisessa vuoroparissa.

Mikko Kemppainen onnistui lyömään kolmannessa vuoroparissa JoMan johtoon, mutta Korhonen takoi jälleen kaksi juoksua ja neljännen tasoittavalle joensuulaiset lähtivät yhden juoksun takamatkalta. Tasoittavalla vuorolla Niemi tasoitti tilanteen ja jakso päättyi 4-4- lukemiin.

–Peli oli tiukka ja ensimmäisellä jaksolla oli selkeää se, että me olimme tasollisesti parempia, mutta sitten taas kardinaalimunaukset meni meille 4-0. Siinä olisi ollut selkeä jaksovoiton paikka, ruoti pelinjohtaja Petri Pennanen ottelun jälkeen.

–Ja niinhän se menee, kun sinulla on ottelupallot siinä ja et niitä käytä, niin sitten se peli kääntyy vastustajalle.

Toisella jaksolla ei samaa draivia sisäpelissä

Otteleun toisella jaksolla Kouvola karkasi 2-0- johtoon Korhosen ja Toni Laakson onnistuneilla kotiutuksilla. JoMa kimmersi vielä juoksun päähän, kun Henri Litmanen kotiutti Konsta Piirosen, mutta tämä ei riittänyt. Kouvola painoi Laakson toimesta vielä yhden juoksun ja toinen jakso päättyi Pallonlyöjien 3-1- voittoon.

–Jos nyt mietitään sellaista pelaamista, jossa olisi aivan täysi motiivi hakea voittamista, niin eihän tämä sellaista peliä tänään ollut. Se on vaikea ottaa kenenkään muun kontolleen, kuin pelinjohdon tai valmennuksen, jatkoi Pennanen.

–En tiedä oliko aidosti halu kilpailla. Tästä jäi harjoituspelin tuntu ja osallistumisen jälkimaku. Sellaisesta pelistä jää aina paska maku suuhun. Pelissä oli aika-ajoittain hyvää ja aika-ajoittain sellaista, että työtä vielä riittää.

Toisen jakson loppupuolella Tuomas Jussila loukkasi jalkaansa ja mies vaihdettiin jokeripaitaan ennen viimeistä sisävuoroa.

–Jussilalla oli jalassa jotain pientä vaivaa. Jos siellä joku vamma on, niin ei hän ei varmasti huomenna pelaa. Katsotaa vielä, päätti Pennanen.

Joensuun Maila kohtaa pronssiottelussa vastustajan toisesta välieräparista Vimpelin Veto – Sotkamon Jymy. Pronssiottelu pelataan sunnuntaina klo 13.00 alkaen. Ottelu on katsottavissa Ruutu Urheilun kautta.

Teksti & kuvat: Joona-Pekka Hirvonen


Palaa takaisin