Joensuun Maila avaa Superpesiskauden Tukholmassa 22.4.2017 Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan pelattavassa kamppailussa.

”Finnish Baseball Goes Stockholm” – tapahtuma järjestetään Tukholman Zinkensdammin stadionilla 22.4.2017. Tapahtuma järjestetään neljän seuran yhteisvoimin (Joensuun Mailan, Kouvolan Pallonlyöjät, Manse PP ja Porin Pesäkarhut).

Suomi100-juhlatunnusta kantavan tapahtuman taustalla on halu viedä Suomen juhlavuoden kunniaksi Suomea ja sen kansallislajia tunnetummaksi kansainvälisesti. Tukholman tapahtuman lisäksi samana viikonloppuna järjestetään miesten Superpesisottelu Espanjassa. Tukholmassa tehdään suomalaista urheiluhistoriaa, kun ensimmäistä kertaa suomalaisessa urheiluhistoriassa pelataan niin miesten kuin naistenkin viralliset pääsarjaottelut samassa tapahtumassa ulkomailla. Koskaan aikaisemmin vastaavanlaista tapahtumaa ei ole järjestetty.

-Tapahtuman suunnittelu alkoi pari vuotta sitten. Monien keskustelujen jälkeen ainoaksi oikeaksi ajankohdaksi muodostui kesä 2017. Juhlavuosi ja kansallislaji. Pesäpallo on iso osa suomalaista identiteettiä ja on kunnia päästä viemään lajia Suomen rajojen ulkopuolelle, kommentoi Joensuun Mailan Jonne Kemppainen.

Tapahtuman tavoitteena on viedä ylpeänä suomalaisuutta ja suomalaista liikuntakulttuuria maamme rajojen ulkopuolelle. Tukholma on tapahtuman järjestämiselle loistava ympäristö. Alueella asuu yli 70 000 ruotsinsuomalaista ja peliareenalle on reilun pallonheiton matka niin Tukholman keskustasta kuin Viking Linen terminaalista. Neljä seuraa toteuttavat yhteisen fanimatkan ja yritystapahtuman Zinkensdammin stadionilla. Tapahtuma onkin suurin suomalaisten urheiluseurojen järjestämistä tapahtumista ulkomailla Suomen juhlavuonna.

– Tapahtuman lopullinen muoto muovautui viime kesänä, kun mietimme, miten saisimme parhaiten edistettyä koko pesisliikettä. On ollut hieno tehdä ensimmäistä kertaa näinkin isossa kuvassa yhteistyötä neljän eri seuran kanssa. Tapahtuman ansiosta saamme ainutkertaisesti neljän eri seuran kumppanit ja fanit samaan kansainväliseen pesäpallotapahtumaan.

– Tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa on huomioitu jatkumo. Tavoitteena meillä on järjestää vastaavanlainen tapahtuma myös jatkossa, päättää Kemppainen.

Tapahtumasta lisätietoa löytyy tapahtuman nettisivuilta: www.finnishbaseballstockholm.com


Palaa takaisin