Ennen viikonlopun tuplaotteluja J-Akatemia pelasi vierasottelun Jalasjärvellä toista nousijajoukkuetta vastaan. Koskenkorvan Urheilijoiden ”farmijoukkue” piti pisteet 2-0 (4-0, 4-2) Jalasjärvellä. Ensimmäisen jakson neljäs ja toisen jakson ensimmäinen vuoropari koituivat J-Akatemian turmioksi, kun Jalasjärvi tekaisi kaikki juoksunsa näissä vuoroissa. J-Akatemian ongelmana ottelussa oli sisäpeli; kymmenestä kotiutusyrityksestä onnistuttiin vain kerran, toinen juoksu syntyi harhaheitosta.

Kisa jatkuu viikonloppuna, kun lauantaina vastassa on Pöytyän Urheilijat ja sunnuntaina vuorossa on ottelu Ulvilaa vastaan. JoMan superryhmä pelaa vierasottelunsa Kankaanpäässä sunnuntaina.

LAUANTAINA PÖYTYÄN URHEILIJAT

J-Akatemia ja Pöytyän Urheilijat ovat kohdanneet talven halliotteluissa kerran. Imatralla pelatussa ottelussa Pöytyä oli niukasti etevämpi lukemin 2-0 (2-1, 1-0).

Hyvinkään Tahkon ”farmijoukkue” Pöytyän Urheilijat pelaa toista kauttaan ykköspesiksessä ja avasi sarjakautensa voitolla Lievestuoreen joukkueesta. Pöytyä sijoittui viime kaudella runkosarjassa 10. tilalle ja hankki täksi kaudeksi kaksi kokenutta pelimiestä joukkueeseensa. 129 runkosarjan superpesisottelua ja Suomen mestaruuden kaudella 2007 Hyvinkään riveissä voittanut Aleksi Mäkelä vahvistaa koppariosastoa ja Kankaanpäässä superpesiskokemusta hankkineen Erno Painilaisen pelipaikka löytyy etukentältä.

Pöytyän ulkopeliin haetaan tiiviyttä Mäkelän mukaantulon myötä. Viime kaudella vastustaja sai Pöytyän kentästä keskimäärin 8,25 nyt 14, joten yhden ottelun perusteella ulkopeli on sakannut viime kautta enemmän.

Roni Wahl ja Mikko Pauna lukeutuvat PöUn luottopelaajiin, mutta tuskin ainakaan Roni Wahl on Mehtimäellä mukana. Molemmilla on kaksi ottelua pelattuna Hyvinkään superpesisjoukkueessa.

Mehtimäen pesäpallokenttää moititaan kaukaloksi, kun läpilyönnit useimmiten pysähtyvät mainosaitoihin tai tolppiin. Ykköspesiksen kahdessa J-Akatemia –ottelussa on nähty jo seitsemän kunnaria, joista kolme on kirjautunut J-akatemian pelaajille, joten pallon mentäviä reikiä kyllä löytyy….

TEHOTILASTON TOP-5

J-Akatemia: Varonen1+2/7, Hänninen 1+3/5, A.Väistö 1+3/4, Paakkola 0+6/0, Hangasmaa 0+4/1.

Pöytyä: Niko Julin 0+0/4, Pauna 0+0/4, Mäkelä 0+2/2, M.Jaakkola 0+3/0, Pomell 0+1/0.

  • J-Akatemia – Pöytyä lauantaina 21.5. klo 15.00.

JA SUNNUNTAINA ULVILAN PESÄVEIKOT

Ulvila pelasi Superpesiksessä viimeksi kaudella, mutta visiitti jäi yhden kauden mittaiseksi. UPV oli viime kaudella ykköspesiksessä kuudes. Tuosta joukkueesta on muutama pelaaja vaihtanut maisemaa. Mm. joukkueen tehokkain kotiuttaja/vaihtaja Rami Mäkinen siirtyi Alajärven superpesisryhmään ja kärjessä pelanneen Atte Kontion uusi seura on JymyJussit. Kotiutusosastolle hankittiin Petri Kulmala Kankaanpäästä. Kulmalan viime kauden saldo oli 2+27 juoksua. Toinen kokenut peluri, 92 superpesisottelukokemuksen omaava Jussi-Pekka Maunuksela palasi kehiin välivuoden jälkeen.

Ulvila on voittanut molemmat pelaamansa ottelut. Avauksessa kaatui Muhos 2-0 ja kotiottelussa sarjan kärkiporukoihin lukeutuva Kuopio 1-0.

Jalkoja UPV:n joukkueessa riittää. Tuotuja juoksuja on tilastoihin kirjautunut kuudelle miehelle, joista Juho Ranto viidellä tuodulla erottuu edukseen. Ulvilan jokeriosasto on vahva. Petri Kulmala on napsinut juoksuja 0+4 ja Janne Lähde 1+6. Kotiutustilaisuuksia UPV on saanut aikaan 19, joista 12(63%) on onnistunut. J-Akatemialla lukemat olivat 27/50 (54%) ennen Pöytyä-ottelua.

  • J-Akatemia-Ulvila sunnuntaina 22.5. klo 14.00.

Palaa takaisin