J-Akatemia pelasi hyvän ja tasapainoisen ottelun Ylivieskan Kuulaa vastaan Mehtimäellä ja vei voiton puhtaasti 2-0 (5-1, 8-5). Ottelun kunkku oli jokerina pelannut Matias Hangasmaa, joka löi ottelussa tehot 1+6 ja ratkaisi toisen jakson voiton tyhjentämällä pajatson neljännessä vuoroparissa.

J-Akatemia sai otteluun hyvän startin pitäen hyvä ulkopeliesityksellä Ylivieskan nollilla. Tasoittavan sisävuoron kotijoukkue pelasi tehokkaasti järjestäen heti kärkeen palottoman ajon. Matias Hännisen lyönnillä kotiutuivat Eemeli Paldanius ja Konsta Piironen. Perttu Paakkola ja Matias Hangasmaa lisäsivät J-akatemian johdon jo 4-0-lukemiin. Viidennen juoksun löi Hangasmaa. Ylivieska pystyi avaamaan juoksutilinsä vasta neljännessä vuoroparissa. Ainoan juoksun löi Jyri Suhonen.

Toisella jaksolla marssittiin tasatahti kolme vuoroparia. Neljäteen vuoropariin J-Akatemia tuli 4-4-tasatilanteessa. Taululla oli jo kaksi paloa, kun J-akatemia sai aikaiseksi ajolähdön, jonka onnistuneesti purki Hangasmaa. Tasoittavalleen Ylivieska tuli 8-4-tappioasemassa ja pystyi tekemään ainoastaan yhden juoksun.

Palkitut:
JoMa Akatemia: I. Matias Hangasmaa, II. Teemu Juntunen
Ylivieska: I. Jyri Suhonen, II. Arttu Ruuska

Tärkeä ottelu pelataan Outokummussa

J-Akatemia on ottanut sarjassa hyvän loppukirin, sillä kolme viimeisintä ottelua ovat päättyneet J-Akatemian voittoon. Pistetiliä voitot ovat lihottaneet peräti kahdeksalla pisteellä. Suoran putoajan paikan välttäminen on täysin omissa räpylöissä, sillä Outokummussa perjantaina 5.8. pelattava ottelu on ”kuuden pisteen” kamppailu J-Akatemian ja peränpitäjänä olevan Lievestuoreen kanssa.

J-Akatemia ja Lievestuore ovat runkosarjassa kohdanneet kolmesti ja voitot ovat J-Akatemian hyväksi 2-1.

J-Akatemia-Lievestuore
Outokummussa perjantaina 5.4. klo 18.00.


Palaa takaisin