Joensuun Maila ja Ravintola Kerubi ovat solmineet 4+4 vuotisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä Mehtimäen pesäpallostadion kantaa jatkossa nimeä Kerubi Stadion.

Uuden pesäpallostadionin rakentamisen lähtökohtana oli sen monikäyttöisyys. Stadion tulee olemaan keskeinen osa Joensuun Kaupungin uutta strategiaa, johon kuuluvat kaupungin elinvoimaisuuden lisääminen, tapahtumakaupungin imagon nostaminen ja Mehtimäen alueen kehittäminen Suomen parhaaksi urheilu- ja liikuntakeskukseksi.

–Yhteistyötä tehdään siihen, että ottelutapahtumasta tulisi hienompi ja erityisesti oheispalvelut olisivat paremmat. Kerubi tulee vastaamaan ottelutapahtumien ruoka- ja virvoketarjoilusta, joka tuo tapahtumiin ammattimaisuutta, kommentoi Ari Mononen.

–Yhteistyön myötä stadionin monikäyttöisyys tulee suurempaan rooliin. Jatkossa joko Joensuun Maila ja Kerubi yhteistyössä tai sitten Kerubi yksinään toteuttaa stadionilla myös muunlaisia tapahtumia, mistä tiedotetaan myöhemmin. Kaksi päivää on jo tulevalta vuodelta lukittu muuhun kuin pesäpallokäyttöön. Päivät ovat perjantaina 3.8. ja perjantaina 17.8, jatkoi Mononen.

Joensuun Maila ja Kerubi tiedottivat asiasta maanantaina ravintola Kerubissa.

Stadionin konsepti on rakennettu niin, että sen muuttaminen muuhun ulkoilmatapahtumaan kestää 12 tuntia ja sen purkaminen 6 tuntia.

–Uusi stadion tuo uudenlaiset fasiliteetit erilaisille ryhmille ja pystymme lisäämään tarjontaamme. Tila itsessään ei tee vielä unohtumatonta urheilukokemusta vieraille, mutta nyt kun meillä on vielä ammattilaiset tarjoilemassa ja viihdyttämässä asiakkaita, niin se nostattaa asiakaskokoemusta ja viihtyvyyttä, joka on keskeinen arvo toiminnassamme, valotti Joensuun Mailan myyntipäällikkö Jonne Kemppainen.

–Vaatimustaso nousee ja tämä yhteistyö on vastaus siihen. Urheilutapahtumissa myyntiaika suhteellisen lyhyt ja meidän tahtotila on tehostaa sitä. Varsinkin tässä tarvitsemme ammattilaisia tueksemme, jatkoi Kemppainen.

Ravintola Kerubi on tunnettu pitkän linjan ammattilainen musiikkitapahtumien järjestämisestä, mutta heillä on kokemusta urheilutapahtumista mm. Kontiolahden ampumahiihdon maailmancupin järjestelyissä ja Kuninkuusraveissa.

–Urheilutapahtumissa ja musiikkitapahtumissa on paljon samoja piirteitä. Näissä tapahtumissa käy hyvin pitkälti samoja ihmisiä. Molemmissa tapahtumissa pätee sama riittävä varautuminen, eli on oltava henkilökuntaa riittävästi ja on huolehdittava siitä, että yleisö pääsee liikkumaan helposti tapahtumassa, kommentoi Kerubin toimitusjohtaja Asko Piiparinen.

Uudelle Kerubi Stadionille valmistuu 2512 katettua istumapaikkaa, kuusi aitiota, iso monitoimitila, sekä VIP-vieraiden ravintolatila. Stadion mahdollistaa korkeatasoisen ottelutapahtuman ja luo puitteet ainutlaatuisille oheistapahtumille.

–Stadionilla puitteet tapahtumille ovat sellaiset, jossa saadaan suuri määrä ihmisiä istumaan. Tämä on isoin stadion ja paikka Joensuussa, mitä löytyy. Se varsinkin minua tässä kiinnostaa ja kyllä musiikki on se, mitä me haluamme stadionille tuoda, mutta kyllä varmasti muutakin ohjelmaa löytyy, vihjasi Piiparinen

–Tulemme tekemään varmasti yksinään siellä jotakin, mutta ennen kaikkea me teemme Stadionilla paljon asioita Joensuun Mailan kanssa yhteistyössä, päätti Piiparinen.