Joensuun Mailan 2016 tilikauden tulos oli Miesten Superpesiksen paras. Joensuun Mailan lisäksi kärkikolmikkoon mahtuivat Kouvolan Pallonlyöjät ja Vimpelin Veto.

Super-Joma Oy:n liikevaihto oli vuonna 2016 638 000 euroa ja liikevoittoa muodostui verojen jälkeen 63 000 euroa. Joensuun Maila oli ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan kyseisen tilaston voittaja miesten Superpesiksessä. Seuran määrätietoinen panostus kumppanitoiminnan kehittämiseen, brändin luomiseen, sekä reagoiminen nykyiseen taloustilanteeseen ovat suurimmat tekijät onnistumisen taustalla.

–Ulkoilmalajina emme voi liikaa laskea pelkkien ottelutapahtumien varaan. Aina tulevan kauden mahdollistaminen on aloitettava hyvissä ajoin menneen kauden päätyttyä syksyllä. Ympärivuotisella markkinoinnilla olemme ihmisten muistissa ja huulilla. Nykyaikaisessa digitalisoitumisessa meidän on pystyttävä tarjoamaan kumppaneille monikanavaisia palveluita. Toiminnassa on myös uskallettava mennä ajoittain oman ympyrän ulkopuolelle ja tarkastella sieltä tulevia mahdollisuuksia, toteaa Joensuun Mailan hallituksen puheenjohtaja Jyrki Miikki.

Joensuun Mailan tuloksen arvoa nostaa vielä se, että Joensuun Mailalla on taustalla ”normaali” kausi. Vimpelin Veto voitti Suomen mestaruuden ja Kouvolan Pallonlyöjät olivat Itä-Länsi – tapahtuman pääjärjestäjiä. Joensuun Mailan tavoitteet ovat jatkossakin nousujohteiset olosuhteiden kehittymisen myötä.

–Taloutta on johdettava jatkossakin tiukasti ja määrätietoisesti. Henkilöstö kulut on pidettävä kurissa, tinkimättä osaamisesta. Haluamme säilyttää tämän nousujohteisen suunnan ja pyrimme jatkossakin kehittämään seuraa kokonaisvaltaisesti. Joensuun Mailan tulevaisuus näyttää valoisalta uusien olosuhteiden ja kasvaneiden juniorimäärien johdosta, toteaa Joensuun Mailan toimitusjohtaja Tomi Kaksonen.

Joensuun Maila pelaa viidettä kertaa peräkkäin Halli-SM lopputurnauksessa 18.-19.3 Seinäjoella. Sarjakausi starttaa 22.4.2017 Tukholmassa Zinkensdammin stadionilla Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan.


Palaa takaisin