Joensuun Maila lähti marraskuun lopussa mukaan rakennusliike Westpron alulle laittamaan hyväntekeväisyyskampanjaan keräämään varoja syöpää sairastavalle 14-vuotiaan Millalle, jonka unelmana on päästä Levin lasi-igluihin lomalle perheensä kanssa.

Joensuun Mailan toimistolla tartuttiin yhdessä tuumin kampanjaan, jossa varoja kerättiin myymällä varastoon jääneitä jätkänkynttilöitä 10 euron hinnalla Millan hyväksi. Koko kymmenen euron kappalehinta lahjoitettiin kokonaisuudessaan innokkaalle pesäpallon seuraajalle ja Joensuun Mailan fanille, 14-vuotiaalle Milla Silvennoiselle, jonka talvi ei ole sellainen kuin sen piti olla.

Millan päästä oli vuonna 2015 leikattu syöpäkasvain onnistuneesti pois ja lääkärit olivat todenneet taudin jo voitetuksi. Viime kesän hammaslääkärikäynnillä kuitenkin paljastui yllättäen röntgenkuvasta uusi, aggressiivinen kasvain.

-Tiesimme Millan pesäpallotaustan viime kesänä järjestetyn JomaVastuu- ottelun tiimoilta, jossa keräsimme varoja Pohjois-Karjalan syöpälasten hyväksi. Syksyllä lahjoitimme Millalle Tuomas Jussilan pelipaidan koko joukkueen nimikirjoituksilla varustettuna, kommentoi Tomi Kaksonen Joensuun Mailan toimistolta.

Kampanja sai nopeasti uudet mittasuhteet, kun tieto jätkäkynttilämyynnistä Millan hyväksi levisi sosiaalisessa mediasta sanomalehtiin ja valtakunnan mediaan.

Kampanjan aikarajaksi asetettiin itsenäisyyspäivä, johon saakka jätkänkynttilöitä myytiin toimistolta.

-Olemme liikuttuneita ja yllättyneitä siitä, kuinka ihmiset tähän kampanjaan mukaan lähtivät. Myimme viidessä päivässä 736 jätkänkynttilää ja jouduimme tiistai-iltapäivän viimeisille asiakkaille sanomaan, että kaikki on myyty loppuun, kommentoi alkuperäisen idean kampanjaan saanut Joensuun Maila Ry:n toiminnanjohtaja Ilpo Mustonen.

Lopulliseksi lahjoitussummaksi muodostui 7360 euroa.

-Kampanja onnistui täydellisesti. Haluamme kiittää kaikkia keräykseen osallistuneita. Oli todella mahtavaa huomata, että tämän hyväntekeväisyyskampanjan kohdalla huokui koko ajan aito välittämisen ja auttamisen halu, päätti Mustonen.

Katso video lahjoitushetkestä


Palaa takaisin