Pohjois-Karjalan Liikunta ry:n (Pokali) ja Pohjois-Karjalan maakuntaliiton järjestämässä 15. liikunnan ja urheilun maakunnallisessa Urheilugaalassa perjantaina 27.1.2017 hotelli Kimmelissä Joensuussa palkittiin liikunnan ja urheilun parissa ansioituneita tahoja. Vuoden 2016 Urheiluseuraksi Pohjois-Karjassa valittiin Joensuun Maila.

Pohjois-Karjalan Liikunta ry perusteli valintaa seuraavasti;  Joensuun Maila on kehittänyt pitkäjänteisesti toimintaa ja kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista ja menestyneimmistä seuroista lajissaan. Toiminta on ollut monipuolista; miesten edustusjoukkue on pelannut SM-mitaleista vuosittain, poika- ja tyttöjuniorit pelaavat alueellisia ja valtakunnallisia sarjoja, harrastepesiksessä on aktiiviset mies- ja naisjoukkueet.

Seuran lisenssimäärä vuonna 2016 oli 425 kpl ja kaikkiaan seurassa on noin 550 aktiiviharrastajaa. Joukkueita seurassa on yhteensä 22 kpl, joista aikuisjoukkueet 6 kpl, poikien juniorijoukkueet 9 kpl ja tyttöjen 6 kpl. Lisäksi Ladypesis ja Sonnipesis- harrasteryhmät, joissa yhteensä n. 30+30 harrastajaa, sekä firmahitterissä mukana 7 joukkuetta. Junioritoiminta on kehittynyt ohjaajien ja valmentajien sisäisten Koutsit Koolla- koulutusten ansiosta. Lisäksi edustusjoukkueen ja junioritoiminnan välinen yhteistyö on kehittynyt junioripäivien, lukkarikoulusten ja treenivierailujen muodossa.

Seuran toiminta ulottuu myös työpaikkaliikunnan järjestämiseen ja ohjaamiseen, aina kuntosaliharjoitteista pesistreeneihin ja -peleihin. Seura on tehnyt erinomaista työtä Kiteen Pallon kanssa, josta esimerkkinä viime kesältä A-poikien SM-hopea yhdistelmäjoukkueella. Seuralla on käytössään oma sisäharjoittelutila.

Seura on ollut järjestämässä v.2016 yhteistyössä Joensuun seudun urheiluseurojen kanssa ilmaista matalan kynnyksen toimintaa lapsille ja nuorille. Seura on järjestänyt viikoittain ilmaista toimintaa lapsille.

Vuoden liikuttaja Joensuussa: Matala Kynnys

Matala kynnys -toiminta vastaa erinomaisesti tämän päivän haasteisiin, jotka nousevat lasten liian vähäisestä liikkumisesta ja harrastamattomuudesta, harrastusten suurista kustannuksista sekä ei-kilpailuhenkisten harrastusmahdollisuuksien puutteesta. Matalakynnys -toiminta on myös hieno osoitus paikallisten urheiluseurojen yhteistyöstä, joka on mahdollistanut paitsi toiminnan käynnistymisen myös sen nopean monipuolistumisen ja laajenemisen.  Matala kynnys -yhdistyksen puheenjohtaja toimii Joensuun Mailan pelinjohtaja Petri Pennanen. 

 


Palaa takaisin