Joensuun Maila pelaa 60-vuotisjuhlavuotensa kaudella 2018. Juhlavuodelle Joensuuhun nousee uusi hulppea pesäpallostadion ja joukkueen kilpailukyky povaa kärkisijoista taistelemista. Joensuun Maila on sopinut jatkosopimukset joukkueen kokeneiden pelaajien Aleksi Rautiaisen (31), Tuomas Jussilan (28) ja Jonne Kemppaisen (31) kanssa.

Joensuun Mailaa kaudesta 2012 edustanut Rautiainen aloittaa tulevalla kaudella jo seitsemännen kautensa Joensuun Mailan edustusjoukkueessa. Kahdesti miesten Itä-Länsi- arvo-ottelussa esiintyneen Rautiaisen uusi sopimus kattaa kauden 2018 ja sisältää option kaudesta 2019. Rautiainen on menneinä vuosina kantanut Joensuun Mailassa pääkotiuttajan vastuutta yhdessä Juha Niemen kanssa. Rautiaisen rooli viime vuosista on muuttunut jokeripelaajaksi. Tämän johdosta Rautiainen onkin ollut yksi kauden parhaimmista kotiuttajista koko sarjassa.

–Nautin edelleen pelaamisesta ja treenaamisesta. Meillä on hieno joukkue, jolla jatkuva nälkä ja halu parantaa. Lisäksi seuran tulevaisuuden visiot luovat uskoa jatkoon, toteaa Rautiainen.

Kuusinkertainen Itä-Länsi- pelaaja Tuomas Jussila on palkittu kahtena edellisenä kautena kauden päätteeksi Superpesiksen parhaana ulkopelaajana. Jussilan ja Joensuun Mailan välinen uusi jatkosopimus kattaa kaudet 2018 ja 2019. Sopimuksessa on myös optio kaudesta 2020. Jussila on edustanut Joensuun Mailaa kaudesta 2013. Joensuun Mailan kapteeni johtaa tällä hetkellä Superpesiksen kärkilyöntitilastoa ja jatkaa tulevaisuudessakin Joensuun Mailan päävaihtajan roolissa.

–Vaatimustaso ammattimaista urheilua kohtaan ja menestysmahdollisuudet olivat isossa roolissa jatkosopimusta tehdessä. Joensuun Maila on loistava organisaatio, kommentoi Jussila.

Kaudesta 2014 Joensuun Mailaa edustanut Jonne Kemppaisen sopimus sisältää kauden 2018. Sopimuksessa on myös optiot kausista 2019-2020. Kertaalleen arvo-ottelussa esiintynyt Kemppainen on ollut mukana voittamassa Joensuun Mailan kolmea edellistä pronssimitalia. Kemppaisen sopimus sisältää myös Joensuun Mailan myyntipäällikön tehtävät tuleville vuosille.

–Rehellisesti sanottuna mielessäni ei edes käynyt muualle lähtö. Joensuun Maila on kova juttu ja hienoa on ollut päästä olemaan osana Joensuun Mailan huikeaa kasvutarinaa. Tuleva stadion ja kilpailukykyinen joukkue tuovat itselleni etuoikeuden olla tässä mukana. Pelaamisen osalta vuodet tiimalasissa alkavat vähetä ja jäljellä olevan ajan haluan viettää pelaajana voittavan pesäpallon parissa, toteaa Kemppainen.

Runko kaudelle 2018 on valmiina

Pelinjohto, valmennus ja loput pelaaja sopimukset julkistetaan kauden päätyttyä. Joukkueen rakentuminen on edennyt mallikkaasti ja aikataulullisesti aikaisempia vuosia nopeammin.

–Joukkueen kasaaminen on koko tämän pesistoimintamme keskeisimpiä asioita. Olemme seurana ottaneet ison kehitysaskeleen suunnitelmallisuudessa; pelaajasopimusten suhteen tavoitteena oli, että juhannukseen mennessä vuoden 2018 joukkueen runko on vankasti kasassa. Tässä tavoitteessa olemme onnistuneet ja samalla myös vuoden 2019 joukkueen kivijalka on valettu, tunnelmoi urheilutoimenjohtaja Petri Pennanen.

Joensuun Mailan sopimustilanne 14.6.2017

Tuomas Jussila 2019 + optio 2020
Henri Litmanen 2019
Juha Niemi 2019
Konsta Piironen 2019
Joni Lehikoinen 2018
Lauri Kivinen 2019
Iiro Kuosa 2018 + optio 2019
Konsta Kettunen 2019
Mikko Kemppainen 2018 + optio 2019
Aleksi Rautiainen 2018 + optio 2019
Jonne Kemppainen 2018 + optio


Palaa takaisin