Joensuun Mailan naisten ykkössarjapelistartti oli hyvä. Ensimmäisessä ottelussa Janakkalan Jana sai luovuttaa kolme sarjapistettä Joman tiiviille ulkokentälle.

Pelinjohtaja Anssi Raitala oli tyytyväinen; ”Heti pelin alussa huomattiin, että meillä on mahdollisuus pärjätä tässä pelissä ja se toi itsevarmuutta ulkopelin osalle. Lukkari Hanna Toivanen piti lyöjiä hyvin kurissa ja muu ulkokenttä Juulia Eskmannin johdolla sulki lyöntiradat. Sisäpeliä saatiin pyöritettyä suunnitelmien mukaan. Eka jaksolla saatiin juoksutili heti auki ensimmäisessä vuorossa Hennan ja Sallan hyvillä lyönneillä. Toisella jaksolla ulkopeli toimi myös mallikkaasti ja kolmannessa sisävuorossa Henna, Tiia ja Iida löivät peräkkäin merkistä kolme juoksua. Luottavaisin mielin lähdetään huomiseen Roihupeliin.”

Ensimmäisessä sisävuorossa Janakkala hyökkäsi vahvasti ja sai kaksi kotiintuloyritystä. Joman ulkokenttä ei avauspelissään kuitenkaan hermoillut, vaan poltti etenijät varmasti ennen kotipesää. Oma sisävuoro tuotti sitten jakson voittoon tarvittavat juoksut. Ensin Henna Hakulinen kotiutti Juulia Eskmanin ja sitten Salla Eteläpää Reetta Juntusen. Seuraavat kaksi ulkovuoroaan Joma pelasi vakuuttavasti, eikä päästänyt vastustajaa kakkospesää pidemmälle. Neljännen tasoittavaa ei tarvinnut pelata, sillä Jana pääsi harhaheiton turvin ainoastaan juoksun päähän. Jakso 1 – 2.

Janakkalalla oli ensimmäisellä jaksolla suuria vaikeuksia saada etenijöitä kentälle ja viedä kärkeä eteenpäin, niinpä se tauolla sekoitti koko lyöntipakkansa uusiksi. Taktiikka auttoikin ja Janakkala pysty nyt pelaamaan pitempiä sisävuoroja. Juoksuihin asti tehot ulkokentän puristuksessa eivät kuitenkaan riittäneet ja kolmostilanteita kotijoukkueelle kertyi jakson aikana ainoastaan kaksi kappaletta.

Joma ratkaisi jakson kolmannessa vuorossa. Joukkueensa kapteeni Henna Hakulinen näytti esimerkkiä ja löi ajotilanteessa Juulia Eskmanin kotiin. Tiia Myllylä ja Iida Nupponen seurasivat esimerkkiä ja laittoivat merkistä pallot väliin. Juoksuntuojina olivat Hanna Toivanen ja Henna Hakulinen. Henna Kaunisteli neljännessä vuorossa jaksolukemiksi 0–4 kotiuttaen Juulia Eskmanin.

Jomalta palkittiin erinomaista lukkarityöskentelyä esittänyt Hanna Toivanen ja kolme juoksua tuonut kakkospolttaja Juulia Eskman. Janan palkinnot saivat ykkösvahti Anni Ala-Kauhaluoma ja lukkari Fanni Kanerva.

Joman pelit jatkuvat huomenna Helsingissä klo 13.


Palaa takaisin