Mittava ja suunnitelmallinen työ brändin kehittämisessä on nostattanut Joensuun Mailan Pohjois-Karjalan seuratuimmaksi urheiluseuraksi.  

Joensuun Maila on ponnistanut 2010-luvulla Superpesiksen kestomenestyjäksi pelaten SM-mitaleista kuuden viimeisimmän vuoden päätteeksi. Seura on kehittänyt määrätietoisesti samalla omaa brändiään ja halunnut vahvistaa yhteisöllisyyttä laajamittaisella sosiaalisen median käytöllä.

Sosiaalinen media on tärkeä osa Joensuun Mailan markkinointiviestintää. Sosiaalinen media kehittyy jatkuvasti ja sen vuoksi kanavien sisällöntuotannon merkitys korostuu suuresti.

–Tänä päivänä sosiaalisen median käytössä on tärkeintä olla jatkuvasti ajan tasalla. Jokaisella kanavalla on tiedottamisessa oma roolinsa, mutta yhteisenä päämääränä on totta kai kasvattaa seuran tunnettuutta ja lisätä kotiotteluiden kävijämääriä, kommentoi Joensuun Mailan sisällöntuottaja Joona-Pekka Hirvonen.

Joensuun Mailaa seuraa tällä hetkellä pääkanavat yhteenlaskettuna 12 200 sosiaalisen median käyttäjää ja esimerkiksi pelkästään ottelun jälkeen julkaistavat AfterGame- tuloskuvat tavoittivat kesän 2017 aikana puoli miljoonaa käyttäjää sosiaalisessa mediassa.

Ihmiset seuraavat sosiaalista mediaa nykyään enemmän, kuin koskaan aiemmin ja myös yritykset ovat löytäneet oman paikkansa sosiaalisen median maailmasta. Digitalisaatio ja sisällöntuotanto ovat tarjonneet uusia ulottuvuuksia myös kumppanimyyntiin.

–Noteerasimme sosiaalisen median voimakkaan kasvun muutama vuosi sitten, jonka seurauksena lähdimme rauhassa kehittämään tuotteita, sekä osaamistamme digitaaliseen mainontaan ja sisällöntuotantoon. Parin vuoden kehitystyön jälkeen pystymme tarjoamaan kumppaneille jopa ennennäkemättömiä palveluita, kommentoi Joensuun Mailan myyntipäällikkö Jonne Kemppainen.

–Samalla olemme pystyneet tuomaan edustusjoukkueemme pelaajien persoonia paremmin esille, sillä yleisöämme kiinnostaa muukin kuin pelaajien näkeminen pelikentällä, päätti Kemppainen.