Superpesiksen ylempi jatkosarja sai sunnuntaina makean startin, kun Joensuun Maila kaatoi Koskenkorvan urheilijat Mehtimäellä lukemin 2-0 (17-2, 3-1).

Ottelun tilastot

Kuvagalleria ottelusta

Joensuun Mailan ja Koskenkorvan Urheilijoiden välinen ylemmän jatkosarjan kamppailu mukaili hyvin pitkälti samaa linjaa, kuin viime torstaina nähty kamppailu joukkueiden välillä. Ottelun avausvuoroparissa JoMa murjoi taululle 5-0- lukemat Tuomas Jussilan kolmosrajapuhkaisun ja Henri Litmanen ykkösraja näpyn ansiosta. Kolmannen vuoroparin alussa Juha Niemi lisäsi johtoa yhdellä juoksulla ja kolmannen aloittavalla lyöjätykki pamautti kolmoskulmasta pallon pitkälle maisemiin 1+3 juoksun arvoisesti. Ensimmäinen jakso päättyi joensuulaisille peräti 17-2.

-Pelin alku oli hyvä ja siitähän se lähti sitten rullaamaan kivasti. Lyöntikeli ja vastustajalla vähän ulkopeli lopahti, niin tuo ensimmäinen jakso vähän repsahti, kommentoi JoMan ykköspalkittu Tuomas Jussila.

Tuomas Jussilalle illan kunnari oli jo kauden kuudes.

-Hyvin on viime aikoina lyönti käynyt keppiin, pitää yrittää jatkaa samaan malliin, mietiskeli Jussila.

Draamaa toisella jaksolla

Ottelun toiselle jaksolle JoMa hyökkäsi vahvasti. Juoksujen tehtailun aloitti Tuomas Jussila heti ensimmäisessä vuoroparissa komealla kumuralla. Tämän jälkeen kotiutuksissa onnistuvat Juha Niemi keskipompulla ja Aleksi Rautiainen kakkossaumalyönnillä.

Tämän jälkeen ottelussa edettiin ilman juoksuja, kunnes kolmannen vuoroparin tasoittavalla tunteet kuohahtivat. Juho Hakomäki syötti väärän, jonka kaari huusi pois. Tämän jälkeen vedottiin uudelleen väärään, mutta syöttö tuomittiin oikeaksi. Tämä aiheutti kotipesässä tilanteen selvittelyn, jonka seurauksena pelinjohtaja Petri Pennaselle näytettiin punaista korttia, syynä tuomarin fyysisen koskemattomuuden rikkominen.

Pennaselle tuomittu punainen kortti nostatti tunteita Mehtimäellä.

 

Punaisen kortin seurauksena viuhka vaihtui ottelun loppuun Juhani Lehtimäelle. Koskenkorva sai neljännen aloittavalla yhden kavennusjuoksun aikaiseksi, mutta muutoin JoMan ulkopeli piti ja toisen jakson voitto kirjattiin lukemin 3-1.

-Peli oli meiltä erinomainen. Keskityttiin ulkopelissä nollatilanteeseen, tiedetään pomppuvoima ja varsinkin tällä kelillä yhdeksän tilannetta kaverille. Erinomainen onnistuminen taas. Väisäseltä hienoa peliä, kuten koko rykmentiltä, kommentoi Lehtimäki ottelua.

-Se on hyvän joukkueen merkki, että tähän pystyttiin. Nyt mennään kammioon taas hetkesi ja tullaan sieltä samanlaisena ja pikkaisen vahvempana. Meillä on tavoite ja sitä kohti mennään. Tämä oli yksi steppi ja keskiviikkon on seuraava, päätti Lehtimäki.

Ottelun lehdistötilaisuus:

Teksti ja kuvat: Joona-Pekka Hirvonen

 

 


Palaa takaisin