Joensuun Maila eteni Superpesiksen välieriin otteluvoitoin 3-1, kun Hyvinkään Tahko kaatui perjantai-illan päätteeksi Pihkalassa lukemin 0-1 (1-1, 3-4).

Ottelun avausjaksolla ei juoksuilla mässäilty. Tahko karkasi ottelussa 1-0- johtoon, kun Ville Kero niittasi pallon väliin ensimmäisessä vuoroparissa. Tämän jälkeen nähtiin molemmilta joukkueilta tarkkaa ulkopeliä. Lukkarit Juha Puhtimäki ja Mika Väisänen esittivät lautasen äärellä mallikkaita otteita molempien ulkopelin kulmakivenä. Joensuun Maila tasoitti jakson neljännen vuoroparin tasoittavalla, kun Juha Niemi tinttasi pallon kakkospussiin juoksun arvoisesti.

–Ensimmäinen jakso oli meiltä sellainen, että ei oltu siinä valmiita tarvittavaa työmäärää tekemään, kommentoi Petri Pennanen.

Toisella jaksolla jännä päätös

Toisella jaksolla Joensuun Maila otti kuskin paikan ja eteni ottelussa jo 0-4-johtoon, kun kotiutuksissa onnistuivat Tuomas Jussila ja Juha Niemi, molemmat kahteen kertaan. Tahko taisteli kuitenkin otteluun varsin hurjan lopun. Kotijoukkue tuli juoksu kerrallaan 3-4- tilanteeseen ja tilanne jatkui. Ville Kero pääsi kokeilemaan tasoitusjuoksun lyömistä. Vahva lyönti painui maissa kakkosluukkuun, josta Mikko Kemppainen nappasi pallon kiinni ja poltti etenijän niukasti kotipesään.

–Toinen jakso oli sitten jo pesiksen näköistä. Missään vaiheessa ei saatu niskaa taitettua kunnolla ja se on minun mielestä hyvän vastapuolen joukkueen merkki, jatkoi Pennanen.

Ottelun toinen jakso oli lopulta tasainen taistelu.

–Ottelun loppu oli vähän niin kuin koko tämä ottelusarja. Pikkuisen olimme edellä ja näytti että mennään siitä voittoon, mutta on kyllä nostettava hattua Tahkolle. Tahko oli sitkeä ja sinnikäs, pelasi hyvää pesäpalloa, emmekä me päässeet helpolla. Näissä peleissä on ihan selvä, että voiton eteen on tehtävä töitä.

Joensuun Maila eteni otteluvoitoin 3-1 Superpesiksen välieriin, jossa vastaan asettuu viime vuosilta tuttu välieräpari Sotkamon Jymy.

–Pelattiin tässä sarjassa paljon samantyyppisiä pelejä. Urheiluhan on sellaista, että kun kaksi joukkuetta laitetaan vastakkain, niin niiden ominaisuudet joko käy tai ei käy yhteen ja Hyvinkää on meille ollut vähän sellainen vastustaja, että heillä on paljon sellaista osaamista, joka taas meille on haasteellista.

Joensuun Mailan parhaana palkittu Tuomas Jussila oli samoilla linjoilla Pennasen kanssa.

–Tiukka sarja kyllä oli. Vastustaja oli hyvä ja kova. Pikkaisen se rutiini näkyi meidän näkökulmasta, että saatiin tämä sarja lukemin 3-1. Ensimmäisessä pelissä säikähdettiin pikkaisen, että vastustajan pelaa ja tekee asioita oikein. Se laittoi miettimään ja se oli meille hyvä opetus, pohti Jussila.

Puolivälierät alkavat tiistaina 29.8. klo 17.00 Mehtimäen pesäpallostadionilla Sotkamon Jymyä vastaan.

Teksti & kuvat: Joona-Pekka Hirvonen


Palaa takaisin