Joensuun Mailan ja Sotkamon Jymyn välinen kohtaaminen tarjosi varsinaisen jännitysnäytelmän Mehtimäen sunnuntai-illassa. Ottelun ratkaisua haettiin kotiutuslyöntikilpailusta, jossa Jymy oli tällä kertaa juoksun verran vahvempi lukemin 1-2 (3-2, 1-5, 1-1, 3-4).

Ottelun tilastot

Kuvagalleria ottelusta

Ottelun avausjakso tarjosi tarkkaa pelaamista molemmilta joukkueilta. Juoksujen tehtailun aloitti vierailija Jymy ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla, kun paluun Superpesiskentille tehnyt Jani Komulainen takoi johtojuoksun keskisaumasta. JoMa pääsi otteluun mukaan toisen vuoron aloittavalla, kun Juha Niemen kolmosopuolen kumura poltti koppari Jussi Korhosen räpylässä. Niemen vahva lyönti vire jatkui kolmannen aloittavalla ja mies takoi keskeltä kenttää Joensuun Mailan johtojuoksun. Jymy tasoitti ottelun Roope Korhosen saumalyönnillä tasoittavalla vuorollaan, kunnes neljännessä vuoroparissa Aleksi Rautiainen ratkaisi jakson kolmosrajan läpilyönnillä.

–Erikoinen matsi, jota leimasi sisäpelin saamattomuus, vaikka seassa oli kuitenkin aika monta läpilyöntiä, jotka puolin ja toisin kopsahtelivat vähän mihin sattui. Aineksia oli juoksurikkaanpaankin meininkiin, kommentoi Petri Pennanen. 

Katsomot pullistelivat Mehtimäellä. Illan yleisömäärä oli 2120 katsojaa.

Toisella jaksolla nähtiin vahva vierasjoukkue

Ottelun toinen jakso ei tarjonnut joensuulaisittain juurikaan aihetta riemuun. Jymy takoi juoksuja tasaiseen tahtiin omilla sisävuoroillaan, kun puolestaan JoMa sortui virheisiin, niin sisällä, kuin ulkona. Ottelun toinen jakso pättyi vierailijoille 1-5. Joensuun Mailan jakson ainokaisen tykitti jälleen Juha Niemi.

–Ottelu jäi tunnetasolla vähän pliisuksi, eikä ollut sellainen kunnon rytinä tässä pelissä. Se näkyi meidän osalta siinä, että oltiin räpylässä paljon huonompia, kuin normaalisti. Suurin osa tiputeltiin ja ei jaksettu tehdä sitä työmäärää, millä tänään olisi se voitto vaadittu, jatkoi Pennanen.

Ratkaisua haettiin kotiutuslyöntikilpailusta

Jaksojen päättyessä tasan siirryttiin supervuoropariin, jossa molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen. JoMa siirtyi supervuorossa 1-0-johtoon Niemen onnistumisella, mutta Jymy tuli tasoihin Roope Korhosen takarajapuhkaisulla. Kotiutuslyöntikilpailu tarjosi onnistumisia molemmille. JoMa aloitti sisältä lyöden kolme juoksua, mutta niin vain Jymy iski vahvemmin vastaan ja vei ottelun voiton neljällä onnistuneella kotiutuksella.

–Kyllä tuossa silti kinnerrettiin, oltiin välillä edellä ja sit oltiin takana. Kotiutuslyöntikisassa saatiin vielä kolme pinnaa leivottua, olisihan sillä luullut ainakin jatkopalloille pääsevän, mutta eipä tänään päästy. Vähän oli aistittavissa, että tuo Kouvolan reilu kolmen tunnin ulkona seisoskelu pikkuisen näkyi jäsenissä. Silmämääräisesti näytti, että joukkueella oli vielä palautuminen hieman kesken, päätti Pennanen.

Näin pelataan viimeisellä kierroksella

Joensuun Maila ja Vimpelin Veto ovat sarjataulukossa nyt tasapisteissä ennen runkosarjan viimeistä kierrosta. Viimeisellä kierroksella torstaina JoMa kohtaa Seinäjoella JymyJussit ja Vimpeli Hiukassa Sotkamon. Joensuun Maila on Vimpeliä edellä kolmen pisteen voittojen ansiosta. Jännittävää viimeistä kierroksella siis riittää!

Ottelun lehdistötilaisuus:

 Teksti & kuvat: Joona-Pekka Hirvonen

 


Palaa takaisin