Joensuun Mailan ja Kiteen Pallon välinen tammikuinen harjoitusottelu houkutteli Joensuu Areenaan 1156 katsojaa. 

Pesäpallovuosi 2018 avattiin sunnuntai-iltana Joensuu Areenassa Joensuun Mailan ja Kiteen Pallon välisellä paikallispelillä. Avausjakso tarjosi yleisölle tasaista ja hyvää lyöntipeliä molemmilta joukkueilta. Joensuun Maila karkasi 2-0-johtoon Juha Niemen ja Henri Litmasen onnistumisilla, mutta Kitee kuittasi heti omalla tasoittavalla sisävuorollaan.

Joensuun Mailan kokoonpanosta puuttuivat Jonne Kemppainen ja Lauri Kivinen, kun puolestaan kiteeläisten riveistä sivussa oli Sami Partanen. JoMan paidassa debytoi Juha Puhtimäen ja Hannes Pekkisen lisäksi uusi nimi, Kasperi Hämäläinen, jonka ilta kentällä oli nappisuoritus. Jokerina numerolla 12 pelannut mies löi päättäväisesti ensimmäisen jakson 4-3- juoksun ja pelasi muutenkin mallikasta sisäpeliä mailan varressa. Juha Puhtimäki viimeisteli jaksovoiton lyömällä viidennen juoksun samaisessa vuoroparissa.

–Paljon oli porukkaa ja hyvä pesis-meininki, kun ajattelee että tässä tammikuuta mennään. Tämä on ollut perinteisesti sellainen matsi, jossa meillä on ollut aika kokeileva kokoonpano ja tänään oli sellainen miehitys, jossa oli paljon kokemusta ja sitten toisessa ääripäässä oli uusia pelipaikkoja, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen.

Joensuun Mailan koppariparina illan ottelussa nähtiin kaksikko Matias Hänninen ja Konsta Piironen.

–Tästä illasta päällimmäisenä jäi mieleen Kasperi Hämäläisen debyytti ja sitten kopparit, jotka menivät takakentälle ja pelasivat virheettömän pelin. Se meni hienosti, jatkoi Pennanen.

–Kun alla on paljon tiedollista harjoitusta, mutta vähän käytännön harjoitusta pelistä, niin sehän tuossa nyt totta kai näkyi. Kaikki on vielä vähän viiveistä. Paljon oli kuitenkin hyviä raameja ja varsinkin Puhtimäen Juha osoitti lukkarin paikalla, sekä mailan varressa sellaista pelurimaisuutta, mitä olen ajatellut hänellä olevan.

Kasperi Hämäläinen pelasi mallikkaasti debyytissään.

Toinen jakso jäi tyngäksi – aika loppui kesken

Ottelun toisella jaksolla ennätettiin pelata vain kolme vuoroparia, kunnes aika loppui harjoitusvuoron puitteissa kesken. Kiteeläiset siirtyivät jakson alussa nopeasti 0-2-johtoon ja Joensuun Maila pääsi yrittämään tasoitusta kolmannen tasoittavalla ja ottelun viimeisellä vuorolla. Juha Niemi onnistui lyömään kavennusjuoksun, mutta lisäjuoksuja ei enää nähty. Näin toinen jakso kirjattiin Kiteen Pallolle lukemin 1-2.

–Kova viikonloppu takana. Neljä lajiharjoitusta ennen peliä, niin eihän se ole sellainen optimaalinen valmistautuminen pesäpallo-otteluun ja kukaan ei halua itseään loukata tässä vaiheessa. Luulen, että meillä on tämän viikonlopun suurin saldo ihan jotain muuta, kuin pelillistä. Ollaan tehty paljon muuta työtä ja se on mennyt aivan kympin arvoisesti.

–Todella tärkeä ja jopa käänteentekevä viikonloppu siinä mielessä, mitä olemme saaneet yhdessä tehtyä. Peli oli tähän loppuun bonus ja tästä jää varmasti kaikille hyvä mieli, että ottelu päättyi tasalukemiin 1-1.

Seuraavaksi suuntana halli-SM- alkusarja 

Joensuun Mailan matka jatkuu kohti halli-SM- alkusarjaa, joka käynnistyy Joensuu Areenassa 4.2.2018 klo 17.00 tämän iltaista vastustajaa vastaan. Alkulohkon toinen ottelu Imatran Pallo-Veikkoja vastaan pelataan Imatralla 17.2.

–Senhän tietää jokainen, että jos tässä pelattiin vähän hipsutellen, niin silloin pelataan jo kunnolla. Kuukauden päästä odottaa identtinen viikonloppu, kuin nyt. Ensin harjoitellaan ja sitten pelataan. Kyllähän me mielellään sinne lopputurnaukseen päästäisiin, niin silloin pelataan jo tosissaan ja eiköhän meidän kokoonpano ole silloin vähän eri näköinen, päätti Pennanen.

Teksti & kuvat: Joona-Pekka Hirvonen

 

 

 


Palaa takaisin