Timo Kallio saapui kesäksi 2016 Pattijoen riveistä vahvistamaan Joensuun Mailan kärkeä. Runkosarjan 28 ottelussa Kalliolle kertyi 131 kärkilyöntiä, tuotuja juoksuja 48 ja lyötyjä juoksuja 1+1. Kallio on ollut tyytyväinen kuluneeseen kesään JoMan riveissä ja Joensuun kaupunkiin asuinpaikkakuntana.

−Todella hyvin ollaan viihdytty niin pesiksen suhteen, kuin muutenkin. Toki on auttanut, että saa keskittyä pelkästään urheiluun ja perhe-elämään. Touhua riittää ja ihmiset ovat täällä päin helposti lähestyttäviä ja ystävällisiä, toteaa Kallio kesästä Pohjois-Karjalassa.

−Oma kausi pelien suhteen on sujunut Ihan kohtuudella. Hieman epätasaista on ollut, mutta eiköhän se tästä, kun niin sanonut tosipelit alkavat ja fysiikkapuoli pitäisi olla herkimmillään.

Koskenkorva arvoituksellinen vastustaja

Vastustajaksi puolivälieräsarjaan päätyi kuudennelle sijalle kavunnut Koskenkorva. Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kahdesti, joissa molemmissa kamppailussa vierasjoukkue nappasi pisteet. Tästä eteenpäin ei lasketa kuin voitetut ottelut. Kallio luonnehtii Koskenkorvaa arvoitukselliseksi joukkueeksi.

−Heillä on ollut hieman loukkaantumisia ja kokoonpano on elänyt kauden mittaan, joten on pieni arvoitus millä porukalla he pääsevät liikkeelle. Juoksuvoimaa heillä ei mielestäni ole niin paljon, kuin meillä, joten kaksi ensimmäistä miestä olisi tärkeä saada kiinni. Kossu on perinteinen Etelä-Pohjalainen hurmosjoukkue, joka voi hyvänä päivänä olla hurmiossa todella vaarallinen.

Runkosarjan kolmospaikan napannut ja kotiedun sarjaan saava JoMa on Kallion mukaan vahvoilla tässä pudotuspelisarjassa.

−Kyllä me ollaan joka osa-alueella paperilla edellä, joten mitään ihmetemppuja ei tarvitse tehdä. Meillä on myös laajempi materiaali, joka antaa happea sisäpelissä, kun taas Kossu on täysin ykköskeulan varassa. Mikäli pystymme estämään Koskenkorvan läpilyönnit, niin silloin meidän pitäisi olla vahvoilla.

JoMa valmiina pudotuspeleihin

Joensuun pelannee samalla kärjellä (Kallio-Jussila-Kivinen), kuin runkosarjassakin. Kotiutusvoimaa löytyy Juha Niemen ja Aleksi Rautiaisen muodossa, joten suuria muutoksia kotijoukkueen rosterissa ei nähtäne. Kallio nimesi muutamia ratkaisukohtia päivää ennen pleijareiden alkua.

Tuomas Jussila löi palloa pusikkoon jo runkosarjan peleissä Koskenkorvaa vastaan ja on ollut todella kovassa lyönnissä, joten pelin ratkaisevia kuteja voisi häneltä odottaa jo vaihtotilanteissa. Kivisen Laurin pomppupeli on myös tärkeässä roolissa, jotta saadaan Aleksille ja Juhalle ruokaa palottomasti.

Kallion mielestä kotiyleisön tuki on näissä otteluissa kaikki kaikessa.

−Pelaajat syttyvät peleihin sitä paremmin, mitä enemmän oma kotiyleisö on mukana ja kannustaa. Ja vastustajan sisäpeliä ajatellen kunnon mökä aina vaikeuttaa väärien kuulemista. Eihän parempaa tilannetta ole, kuin hurmioitunut kotiyleisö urheilijalle!

Joensuun Maila – Koskenkorvan Urheilijat Tiistaina 16.8.2016 klo. 17.30, Tervetuloa!

Teksti & Kuva: Joona-Pekka Hirvonen


Palaa takaisin