B-poikien vauhdikas kamppailu päättyi Idän voittoon. Itä aloitti rynnistyksen heti ensimmäisessä sisävuorossa ja täräytti tulostaululle 5-0 lukemat. Ensin ottelun parhaana palkittu Idän sieppari Konsta Kurikka kotiutti joukkueensa kärkenä pelanneen Sebastian Lahden ja sitten Rami Ruokojärvi löi Kurikan kotiin. Kun kaksi juoksua oli tullut, niin mentiin toiselle lyöntikierrokselle ja siinä Sebastian Lahti kumautti takaa läpi kunnarin arvoisesti ja edellä tuli kaksi juoksijaa kotipesään. Tästä alkumyllytyksestä Länsi ei toipunut oikein koko jakson aikana mutta pystyi toisessa ja kolmannessa vuorossa tekemään kavennusjuoksut. Ruokojärvi kaunisteli neljännessä vuorossa Idälle lukemat 6-2, eikä Idän jaksovoitto ollut uhattuna missään vaiheessa.

Toisen jakson ensimmäinen vuoro enteili lyhyttä peliä. Länneltä kävi lyömässä viisi pelaajaa, Idältä neljä. Joukkueiden ulkopelit olivat rautaa. Tasaisen vahvat olivat ulkokentät jo ensimmäiselläkin jaksolla, mutta nyt piti vaihtolyönneissä olla vielä enemmän taitoa ja jaloissa juoksunopeutta mieli selviytyä pesäväleistä kunnialla.

Tasaista ja juoksutonta peliä kesti kolmannen vuoron tasoittavalle saakka. Siinä Itää edustava Joensuun Mailan peluri Erkka Gröhn löi seitsemäntenä lyöjänä ajolähtötilanteessa kolmosjatkeelle ja Sebastian Lahti toi jakson johtojuoksun. Viimeisellä lyönnillään Erkka taiteili pienellä rajaohituksella pesät täyteen. Seuraava kotiutusyritys ei onnistunut, mutta kolmannessa yrityksessä Konsta Kurikka onnistui ja löi pallon maisemiin. Kotiin ehtivät Jasperi Luoma kolmoselta ja Erkka Gröhn suoraan kakkoselta.

Länsi ei vielä luovuttanut vaan teki puoliväkisin neljä kotiutusyritystä. Niistä kaksi onnistui Joonaa Iivosen lyönnillä josta tuli kunnari + juoksu ja kolmas tuli vapaataipaleen turvin. Jakso oli yllättäen 3-3 tasalukemissa, mutta aivan ei eilistä Lännen naisten temppua pojat pystyneet järjestämään. Idän ulkokenttä kesti loput hyökkäykset, eikä sen tarvinnut pelata tasoittavaa sisävuoroaan.

B-poikien voitto tasoitti viikonlopun pelit 2-2 ja vuoden 2018 Itä-Länsi hegemonia jäi ratkottavaksi miesten peliin.

Lehdistötilaisuus>>>>


Palaa takaisin