Itä-Länsi viikonloppu 29.6 – 1.7 kokoaa pesiskansan Joensuuhun. Onnistuakseen tällainen suuri tapahtuma tarvitsee paljon työtä ja innostusta. Innostusta tapahtuman talkooväessä varmasti riittää, sillä tätä on odotettu aina siitä asti kun Joman miehet nousivat pelaamaan superpesikseen. Odotteluaika on tuntunut pitkältä, mutta nyt Mehtimäen olosuhteet on saatu suuren tapahtuman vaatimaan kuntoon ja pesäpallon näyteikkunaa, Itä-Länttä, kelpaa esitellä hienolla stadionilla. Itä-Länsi tapahtuman johtoryhmässä on Joensuun Mailan toimitusjohtaja Tomi Kaksonen ja tapahtumakoordinaattorina Joensuussa ja Jomassa nuoruutensa viettänyt Anriika Heinonen os. Taunila.

Viikonlopun viidessä ottelutapahtumassa nähdään useita joensuulaiskatsojille tuttuja henkilöitä.

Perjantai 29.6

A-pojat aloittavat klo 18:30 ja Idän riveissä pelaavat Joman superpesismiehistöstä tutut Konsta Kettunen ja Hannes Pekkinen. Ottelun tuomaristossa ovat joensuulaiset pelituomari Tuomo Holopainen, kolmostuomari Seeti Surakka ja takarajatuomari Hanna Räty. Syöttötuomarina toimii vielä viime kaudella Joman juniorivalmennuksessa ja tuomaritoiminnassa mukana ollut Jenny Ikälä.

Lauantai 30.6

Klo 11:00 on B-tyttöjen vuoro. Joman Naisten Ykkössarjan ja B-tyttöjen superin lukkari Hanna Toivanen pelaa Idän paidassa ja joukkueen johtajana toimii joukkue valitsija Jutta Surakka.

Tuomareina ovat kakkosella Jenna Myllynen, kolmosella Stina Kinnunen ja takarajalla on Siiri Tiainen.

Naiset astuvat areenalle klo 16. Pelaajistosta löytyy Idän puolelta neljättä Itä-Länttään pelaava Eeva Mäkimaukola ja vuoden 2017 lukkari Senni Sallinen, sekä Lännen puolelta ensimmäistä arvo-otteluaan pelaava Netta Rummukainen. Kaikki kolme pelasivat Joman, Kipan ja Viun yhteisessä B-tyttöjoukkueessa Susirajan Mailassa. Myös syöttötuomari Immo Rautiaisella on kokemusta Mehtimäki kotikenttänään. Immo pelasi Joman B-poikajoukkueessa, joka muodostui Joensuun, Tohmajärven ja Kiteen pojista. Takarajatuomarina on Aleksi Keijonen.

Sunnuntai 1.7

B-pojat aloittavat viikonlopun viimeisen päivän klo 11. Idän joukkueessa pelaa Joman Erkka Gröhn ja pelinjohdossa on Niko Sirviö. Joukkueenjohtajana on joukkueen valinnut Tuomo Schroderus. Syöttötuomarina on Niklas Kinnunen.

Klo 16 alkaa miesten ottelu ja siinä on Jomalta vahva edustus pelaajistossa. Tuomas Jussila, Mikko Kemppainen, Iiro Kuosa ja Juha Niemi hakevat jatkoa Idän 38 voitolle. Lännellä voittoja on yksi vähemmän. Idän joukkueenjohtajana toimii joukkueen valinnut Janne Vuorinen, joka esiintyi muutama vuosi sitten Joman viuhkanvarressa. Takarajatuomarina on Elias Karhinen.

Hieno pesisviikonloppu tulossa ja ihan lähellä. Tätä ei kyllä jätetä väliin…….


Palaa takaisin