A-poikien Itä-Lännessä nähtiin hyvätasoinen pesäpallo-ottelu ja lopulta Itä sai tuulettaa muutaman välivuoden jälkeen. Ottelu päättyi Idän voittoon 1-0 (3-2,3-3).

Jokainen pelaaja kummassakin joukkueessa oli motivoitunut hyvin arvo-otteluun ja yleisö sai nähdä oikeaa peli-ilmettä ja taistelumieltä. Molemmilla joukkueilla oli varmat ja kovakätiset ulkokentät, eikä pesävälejä menty helpolla. Idän joukkue oli vaihtolyönneissään hieman taitavampi ja sai aikaiseksi 20 kolmostilannetta. Lännen pelaaja oli kolmospesällä yksitoista kertaa. Tilastonumeroiden valossa Itä hallitsi pelitilanteita, mutta lopulta kumpikin jakso oli äärimmäisen tiukka. Vain yksi lyöty juoksu enemmän toi Idälle voiton numero 32 Lännellä voittoja on 28.

Heti ensimmäisessä vuorossa Itä meni 1-0 johtoon Jonne Luhtavaaran kotiuttaessa Konsta Kettusen. Toisessa vuorossa Itä lisäsi johtoaan kahdella. Asialla olivat Jesse Eskelinen / Joona Sikiö ja Konsta Kettunen / Valtteri Hämäläinen. Länsi pääsi ensimmäisellä jaksolla juoksujen makuun vasta neljännessä vuorossa. Arttu Ruuska pamautti pallon kolmosjatkeelta läpi ja Ville Takala ja Antoni Jakobsson ehtivät kotiin. Länsi sai vielä yhden kotiutusyrityksen, mutta sen Idän ulkokenttä torjui paloksi ja tuuletti jaksovoittoa.

Toisen jakson alussa Länsi onnistui Itää paremmin. Se hankkiutui Juho Hakomäen ja Topias Teppon lyönneillä kahdessa ensimmäisessä vuorossa kahden juoksun johtoon. Itä pystyi vastaamaan vasta kolmannessa vuorossa. Ensin Idän ulkokenttä teki viidestä lyöjästä kolme paloa ja pääsi nopeasti sisävuoroon. Hyvä vire jatkui myös mailan varressa ja Joman pelaajat Hannes Pekkinen ja Konsta Kettunen toivat joukkueensa tasoihin vastustamattomilla lyönneillä. Kotiin ehtivät Markus Keski-Petäjä ja Valtteri Luoma.

Länsi ei antanut periksi. Neljännessä vuorossa Atte Brant löi kolmosrajasta Juho Hakomäen kotiin ja joukkueensa jälleen johtoon. Itä teki sisävuorossaan jokeripaitavaihtoja ja saikin heti palottoman ajolähtötilanteen. Se kuivui kuitenkin kasaan. Idällä oli kaksi paloa alla ja etupesät täynnä ja supervuoropari näytti jo melko todennäköiseltä. Numerolla neljä lyönyt Samu-Kalle Varonen taiteili mailan varressa ensin etukentästä vaihdon kolmospesälle ja sitten kun Lännen heittopeli hetkeksi herpaantui, Idän pojat käyttivät tilaisuuden hyväkseen ja täyttivät pesät. Ajolähtö tuli purkamaan Hannes Pekkinen ja kova kakkosrajaleikkuri toi Joona Sikiön kotiin ja sinetöi Idälle otteluvoiton.

Idältä palkittiin 100% tehoilla 7 kärkilyöntiä saalistanut Joona Sikiö ja ykkösvahti Valtteri Luoma. Kentän parhaan palkinnon pokkasi Konsta Kettunen. Lännen palkittiin kaksi juoksua lyönyt kolmoskoppari Arttu Ruuska ja 1+1 tehot sisäpelissä tehnyt lukkari Valtteri Luoma.

Konsta Kettusen mietteitä lehdistötilaisuudessa;

 


Palaa takaisin