Joensuun Maila jatkaa Itä-Länsi- tauon jälkeisellä viikolla otteitaan kolmella kamppailulla. Tiistaina Mehtimäelle saapuu vieraaksi sarjanousija Imatran Pallo-Veikot, torstaina pelataan vierasottelu Kempeleen Kiriä vastaan ja viikko päättyy sunnuntaina Kiteen Rantakentällä. 

Joensuun Mailan Superpesisjoukkue liitää tällä hetkellä yhdentoista ottelun voittoputkessa ja edellinen tappio on toukokuun 22. päivä pelatusta ottelusta Imatralta, jolloin IPV käänsi ottelun nimiinsä juoksukarkeloissa lukemin 2-1 (6-12, 9-5, 1-0). Tuon ottelun jälkeen joukkueen otteissa nähtiin selkeä suunnan muutos, joka on tullut tiukalla harjoittelulla. Varsinkin ulkopeli on pitänyt mallikkaasti ja virheitä ei ole sattunut. Myös sisäpeli on kulkenut tasokkaasti ja onnistumisia on tullut tasaiseen tahtiin. Aleksi Rautiainen ja Juha Niemi ovat tykittäneet JoMan 150:stä lyödystä yhteensä 83 juoksua. Kolmanneksi tehoikkain kotiuttaja on ollut Jonne Kemppainen lukemilla 1+12, ennen Mikko Kemppaista (1+11), Tuomas Jussilaa (3+7) ja Henri Litmasta (2+8).

–Edellisen Imatra-ottelun jälkeen tehtiin pieniä tarkennuksia ja muutoksia vaihtotilannepelaamiseen ulkopelissä ja se on tuottanut tulosta. Sisäpelissä pelimme alkoi loksahtelemaan kohdalleen ja tasaisuutta, sekä ratkaisukykyä on löytynyt laajalta rintamalta, kommentoi Henri Litmanen joukkueen alkukautta.

–Oma peli on kulkenut vaihtelevasti varsinkin sisäpelissä. Ulkopelissä on kaikkiaan mennyt ihan mukavasti ja mikäs siinä on pelatessa tuttujen kavereiden rinnalla. Tapana on ollut itsellä parantaa peliä kohti syksyä ja siihen pyrin tänäkin vuonna, jatkoi Litmanen.

IPV yli kymmenen vuoden tauon jälkeen Mehtimäelle

Joensuun Maila ja Imatran Pallo-Veikot ovat kohdanneet viimeksi Superpesiksessä kaudella 2006, jolloin joensuulaiset veivät kaksi kohtaamista lukemin 2-0 ja yhdessä IPV nappasi voiton lukeimin 2-1. Imatran Pallo-Veikot nousi kuluvalle kaudella takaisin Superpesiskartalle ja joukkue on kerännyt 15 ottelusta 12 pistettä. Joukkue löytyy tällä hetkellä sijalta 13. Sarjan häntäpäässä on tasaista, sillä Oulu, Imatra, Kankaanpää, Pattijoki ja Kitee mahtuvat kaikki kolmen pisteen sisään.

Imatran Pallo-Veikkojen tehoikkain kotiuttaja on ollut Lauri Rönkkö, joka esiintyi miesten Itä-Länsi- ottelussa kuluneena viikonloppuna. Rönkkö on iskenyt 15 pelaamassaan ottelussa 2+42=44 juoksua. Imatran tehokkain kärkilyöjä on ollut Lauri Kaartokallio, joka on lyönyt yhteensä 84 kärkiöyntiä kaudena aikana. Kaartokallio oli myös mukana Itä-Lännessä. Imatran riveissä pelaa myös joensuulaisyleisölle tuttu mies. JoMan kasvatti Tommi Päivinen siirtyi kesken talvikauden IPV:n joukkueeseen, jossa hän on lyönyt 14 ottelussa 12 juoksua.

–Imatraa vastaan pitää pystyä jatkamaan vahvaa ulkopeliä ja olemaan sisäpelissä päättäväinen ratkaisuissa. Imatran yllätykselliseen sisäpeliin pitää varautua ja olla kokoajan valmiina, päätti Litmanen.

Joensuun Maila – Imatran Pallo-Veikot 4.7. klo 18.00 Mehtimäen pesäpallostadionilla

Teksti & Kuva: Joona-Pekka Hirvonen


Palaa takaisin