Joensuun Maila haki Pihkalasta kaksi sarjapistettä, kun Hyvinkään Tahko kaatui lukemin 0-1 (1-1, 1-13).

Ottelun avausjakso tarjosi 1911 katsojalle tarkkaa ulkopeliä. Joensuun Mailan sisäpeli haki vielä parasta teräänsä, eikä joensuulaiset lyöneet ensimmäisellä jaksolla yhtään juoksua. JoMan ainut juoksu syntyi vapaataipaleen turvin. Tahko tasoitti jakson Mikko Mahlamäen keskisauman puhkaisulla. Enempää juoksuja jaksolla ei nähty ja avausjakso tasattiin numeroin 1-1.

–Ensimmäinen jakso oli huti. Tasoero on aika iso ja runkosarjassa kun pelataan pisteistä, niin kyllähän se hieman korpeaa, kun mielellään näistä täydet pinnat ottaisi matkaan, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen.

Toisella jaksolla juoksuhanat auki

Ottelun toinen jakso oli täysin vastakohta ensimmäiselle, kun Joensuun Maila takoi taululle peräti 13 juoksua. Ilotulitus alkoi heti ensimmäisessä vuoroparissa, kun lyöjäjokerit Aleksi Rautiainen ja Juha Niemi onnistuivat mailan varressa. Molempien voimakkaat lyönnit kakkos- ja kolmosjatkeille veivät JoMan 0-2- johtoon. Vuoroparin kolmas juoksu syntyi kolmospesältä kiinniottovirheen vuoksi syntyteen harhaheiton turvin.

–45 minuuttia on Jari Litmasen pelikunto tällä hetkellä. Joukkueelta hieno tasonnosto toiselle jaksolle, että saatiin päätä auki. Kyllä se varmasti kaikille pelaajille on mukavaa, että kärkilyöntejä ja lyötyjä juoksuja tulee, jatkoi Pennanen.

Juha Puhtimäki pelasi hyvän ottelun lautasen äärellä.

Tasainen suorittaminen mailan varrressa jatkui joensuulaisten osalta jokaisessa vuoroparissa ja onnistumisia nähtiin laajalla rintamalla. Juha Niemi puhkoi kentän kolmannessa vuoroparissa kakkosluukusta ajolähtötilanteessa ja tuloksena 1+3 juoksua.

Joensuulaisten ulkopeli oli varmaa suorittamista ja joukkueen parhaana palkittiin ansaitusti lukkari Juha Puhtimäki. Joensuun Maila voitti kolmostilanteet 24-11.

–Sanoisin, että Puhtimäen Juha oli tänään kyllä aika hyvä. Hieno paluu tutuille maisemille. Aika monta tilannetta oli, jossa näytti, että vastustaja pääsee peliin kiinni, mutta Puhtimäki onnistui sitten ne stoppaamaan. Se on lukkarin tontilla arvokasta pääomaa, jolla pelejä voittaa.

Puhtimäki oli Pihkalaan paluunsa jälkeen tyytyväinen.

–Oli ihan hemmetin mukava tulla tänne jälleen pelaamaan. Matkalla itsekseni mietin, että osa sydäntä on tänne jäänyt kieltämättä. Täällä oli neljä elämäni neljä parasta vuotta tähän asti, niin kyllä oli mukava tulla. Kentälle kun käveli, niin tuntui kuin kotiin olisi tullut, pohti Puhtimäki.

Joensuun Maila jatkaa tuplapeliviikonloppuun sunnuntaina Kankaanpään Mailan vieraana. Ottelu Kankaanpäässä alkaa klo. 17.00


Palaa takaisin