Joensuun Mailan vieraspelien sarja jatkuu sunnuntaina Hyvinkäällä pelattavalla Tahko-JoMa-ottelulla.

Hyvinkää on pelannut sarja-alun varsin vaihtelevalla menestyksellä. Kotiotteluissa voittosarake on puhdas; neljästä pelatusta kotiottelusta pistesaalis on pojoa vaille täydet (11) pisteet. Vierasotteluja on pelattuna kuusi ja niistä kaksi voittoa ja neljä tappiota. Kesäkuun kolme ottelua ovat sujuneet pääosin Tahkon komennossa; voitto Kiteestä ja Koskenkorvasta sekä tappio Vimpelille kasvattivat pistepotin jo 19 pisteeseen ja sijoitukseen kärkinelikossa.

Joensuu on saanut välillä onnahdelleen sisäpelinsä kuntoon. Tappio Kouvolalle ja voitot Seinäjoesta sekä sarjajumbo Jyväskylästä nostivat JoMan pistesaldon 15 pisteeseen. Sarjasijoitus parani roimasti, mutta ehkä ei vieläkään ole tavoitteiden mukaisella tasolla.

Hyvinkäällä vahva alkukausi

Hyvinkää ei paperilla juurikaan vahvistunut, mutta peliotteet ovat kertoneet aivan muuta. Valentin Ikonen siirtyi Kouvolaan ja Timo Rantatorikka lopetti uransa. Korvaavat pelaajat tulivat Juha Katajisto Seinäjoelta ja Ville Kero ykköspesiksestä Tampereelta. Kero löi ykköspesiksessä tehot 1+52 ja sai kotiuttajajokerin roolin Juha Korhosen aisaparina.

Tahkon kärkimiehet kisaavat tasapäisesti muiden kärkijoukkueiden kärkimiesten kanssa. Lauri Vierimaa on 0-tilanteessa edennyt kentälle 47 kertaa, joka on sarjan kolmanneksi paras. Juha Puhtimäki siirtelee etenijää kakkoselle vakuuttavasti; 48 onnistunutta vaihtoa on sarjan toiseksi paras heti Kouvolan Anssi Lammilan jälkeen. Juoksuja Vierimaa on tuonut 14, Puhtimäki 14 ja kolmantena lyövä Teemu Nikkanen 15.

Kunnareita täysi tusina kotikentällä

Hyvinkään kotiutusosasto on ollut hurjassa vauhdissa. Jokeriksi siirtynyt Juha Korhonen (2+22), Teemu Nikkanen (3+12) ja ensimmäistä kauttaan superissa pelaava Ville Kero (2+23) ovat paukutelleet juoksuja kaikkiaan 64, eli 72% Tahkon lyödyistä juoksuista. Nikkasen lukemia kaunistelee Sotkamo -ottelussa lyödyt ennätyslukemat 3+7. Kunnareita Hyvinkää on kymmenessä ottelussa lyönyt kaikkiaan 13, joista peräti 12 kotikentällään. Kunnarit ovat jakautuneet seitsemälle eri pelaajalle.

Hyvinkään yhtenä tavoitteena kaudelle lähdettäessä oli annettujen juoksujen vähentäminen. Viime kaudella Hyvinkään kentästä napsittiin juoksuja 7,3 juoksun keskiarvolla/ottelu. Kymmenen pelatun ottelun jälkeen ulkokentällä on rapissut (7,5/ott.), joten parannusta on tapahtunut. Keskiarvoa huonontaa kaksi ”umpisurkean” ulkopelisuoritusta, jolloin Hyvinkään ulkokentästä tahkottiin kahdessa ottelussa peräti 44 juoksua.

Kopparit tulevat tässäkin ottelussa olemaan täystyöllistettyjä Hyvinkään avaran kentän ansiosta. Useimmat juoksut kun tällä kentällä on otettu pesien jatkeilta ja rajoilta sekä koppareitten tonteilta. Hyvinkään koppariparina pelannee Teemu Nikkanen-Sami Virto. JoMalla lienevät tulessa Lauri Kivinen ja Jonne Kemppainen.

sarjataull_10.6

Otteluselostus Radio Cityn taajuuksilla alkaen klo 17.00.


Palaa takaisin