Joensuun Maila otti Mehtimäen kesäisessä illassa täydet kolme pistettä, kun Alajärven Ankkurit kaatui lukemin 2-0 (4-1, 3-0).

Ottelun tilastot

Ottelun alkutahdit iski Ankkurit, kun Kari Kellokoski puhkaisi kakkosluukusta JoMan ulkokentän ja pallo vieri mainosaitojen taakse. Tuloksena kuitenkin vain yksi juoksu. Tämä sytytti lyöjätykki Juha Niemen, joka takoi toisen tasoittavalla vuorolla kaksi juoksua. Ensin kova lyönti kantoi koppareiden yli, mutta mainosaita oli tällä kertaa juoksujuhlien esteenä. Kotiin tilanteessa ennätti vaivatta Jonne Kemppainen. Seuraavalla lyönnillä mies iski pallon kakkossaumaan, josta seurasi 2-1-johtojuoksu Ankkureiden lukkarin Ville Väliahon avustuksella, kun polttoheitto ei tarttunut miehen räpylään. Avausjaksolla Niemi onnistui kolmannen kerran kakkossaumalyönnillä ja Jonne Kemppaisen kumura vahvisti 4-1-jaksovoiton.

-Teimme sisällä tarvittavan. Se oli hallittu ja hyvä perus runkosarjaottelu, joita tässä eteen tulee ja joista pitää kolme pistettä ottaa ja jatkaa eteenpäin, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen.

-Nyt on ollut muutama ottelu, jossa olemme hävinneet kolmostilanteet. Meillä on kehityskohteena saada pesäpaloja kakkos- ja kolmospesälle, miksi ei ykköspesällekin, Väiskihän pelasi huiken pelin ja palojahan tuli sinnekin. Päivän päätavoite liittyi siihen mitä tehdään tuolla räpylät kädessä ja siinä onnistuttiin, jatkoi Pennanen.

Myös joukkueen ykköspalkittu kakkospolttajana vahvan ulkopelin pelannut Tuomas Jussila oli samaa mieltä joukkueen esityksestä.

-Seitsemän kolmostilannetta vastustajalla, jolloin pitää olla tyytyväinen oman joukkueen ulkopeliin. Yksi annettu juoksu, joka oli hieno kyllä lyönti Karilta, joten se sai mennäkin. Tasapainoinen peli, josta sai nauttia, kommentoi joukkueen kapteeni.

Joensuun Maila esitti vahvaa ulkopeliä läpi ottelun.

Toisella jaksolla Joensuun Mailan vahva ulkopelaaminen jatkui ja joukkue sai pidettä Ankkureiden ykköskotiuttajan Sami Mikkolanahon kurissa. Kolmannen vuoroparin aloittava vuoro ratkaisi ottelun, kun Joma iski vuoron alkuun kolme juoksua. Onnistujina Niemi, sekä “Paremmat Kemppaiset”, Jonne ja Mikko. Kolmannen tasoittavalle Ankkurit onnistui vielä hyökkäämään ja rakentamaan kolmostilanteen, mutta joensuulaisten räpylä kesti ja ottelua seuranneet 1134 katsojaa saivat iloita täydestä pistepotista ilta-auringon paisteessa.

-Kyllähän se keskimäärin mukavampi on lämpimässä kelissä pelata. Nythän oli jo aivan kesäkeli, jossa pallo liikkui, joten varmaan jatkossa Mehtimäellä nähdään enemmänkin juoksuja, päätti Jussila.

Loppuviikko sytyttää

Joensuun Mailan kolmen ottelun viikko jatkuu Perjantaina Mehtimäellä, kun vastaan saapuu kesän ensimmäiseen paikallisderbyyn Kiteen Pallo. Sunnuntaina puolestaan joukkue suuntaa Vimpeliin, jossa on vastassa viime syksyn mestari Veto.

-Meillä on seuraavaksi kaksi vähän enemmän henkisesti sytyttävämpää ottelua edessä, kun seuraavaksi on paikallisderby, johon toivotaan vähintää tulevan kolme, neljä tai viisikin tuhatta ihmistä. Se tekisi hyvää ja siinä on varmasti sytykettä, vinkkasi Pennanen.

Teksti ja kuvat: Joona-Pekka Hirvonen

 

 

 


Palaa takaisin