Joensuun Mailan ja Pöytyän Urheilijoiden ensimmäisessä välieräpelissä nähtiin tiukka ja tasainen taistelu, jossa viimeisen tasoittavalla Henna Hakulisen ja Hanna Toivasen kovat lyönnit purivat Pöytyän ulkokenttään ja nopea Iida Nupponen toi Jomalle voittojuoksun. Viimeisessä pesäkilvassa kotiin Iida oli askelen verran palloa nopeampi.

Pelinjohtaja Anssi Raitala:

– Tiukkaa peliä oli. Naapurilla on liukas kärki ja veivät hivenen paremmin pesäväliä eteenpäin. Lyöntikisa kotiin me voitettiin. Pöytyällä on hyvä ulkokenttä ja lyöntien pitää olla hyviä jos aikoo tulosta tehdä. Meiltä oli pari kovaa lyöntiä, joita eivät saaneet vangittua ja Veera ja Iida karkasivat niistä tärkeät juoksut.

– Pientä hermostuneisuutta oli. Parannettavaa jäi. Lauantaita kohti mietitään ja katotaan mitä pelissä pitää muuttaa. Hieno voitto, hieno fiilis.

I jakso

Joma sai peliin hyvän alun heti ensimmäisessä sisävuorossa. Neljä ajolähtöä ja niistä Henna Hakulinen kotiutti Juulia Eskmanin ja Salla Eteläpää löi kotiin Reetta Juntusen. Pöytyän kolme kotiutusyritystä jäivät paloiksi.

Toisessa vuorossa Hakulinen oli jälleen tehokas mailan varressa ja nyt kotiin ehti Senna Surakka. Pöytyä sai pelinsä rullaamaan ja teki pitkässä sisävuorossa kaksi juoksua ja kavensi tilanteeksi 2-3.

Kolmannessa vuorossa Joman kotiutusyritys jäi kopiksi, mutta Pöytyä lisäsi kaasua ja tuli Petra Kaitosen lyönnillä tasoihin ja Essi Ilmanen vei joukkueensa ensimmäisen kerran johtoon 4-3.

Neljännessä vuorossa Henna Hakulinen löi Johanna Hihnalan ja Senna Surakan kotiin ja Joma oli jälleen johtoasemissa 4-5. Pöytyä tuli tasoittavallaan kovalla vauhdilla. Kaksikko Kaisa Pauna / Elisa Pauna toi joukkueensa tasalukemiin 5-5, mutta loput rynnistykset Joman ulkokenttä kesti ja jakso tasattiin.

II jakso

Pöytyä aloitti sisältä ja kokeili pienillä vaihtolyönneillä Joman etukentän heittokäsiä. Ne todettiin vahvoiksi, sillä Iida Nupponen ja Johanna Myyryläinen polttivat kasi etenijää peräkkäin kakkospesälle.  Kolmannen palon napasi Joman lukkari Hanna Toivanen kärpäsenä ykköspesältä, eikä Pöytyä päässyt sisävuorossaan ykköspesää pidemmälle. Joman sisävuorolla Veera Ahvanainen saateltiin kolmospesälle ja kun Johanna Myyryläisen koppilyönnissä Pöytyän ulkokentällä oli vaikeuksia, karkasi Veera avausjuoksun.

Toisessakaan vuorossa Pöytyä ei saanut vielä juoksutiliään auki. Lukkari Hanna Toivanen haki lyhyen kotiutusnäpin paloksi ja sitten Pöytyä joutui turvautumaan tahalliseen laittomaan turvatakseen etenijät kentällä. Temppu ei tuottanut tulosta, sillä Juulia Eskman tuhosi etenijän ennen kolmospesää ja vuoro vaihtui. Joma lisäsi johtoaan Hanna Toivasen kotiuttaessa Veera Ahvanaisen.

Kolmannessa vuorossa Joma kopitti Pöytyän neljä ensimmäistä lyöjää, mutta sitten kotijoukkueelle alkoi tulla perättäisiä onnistumisia ja se teki sisävuorollaan kolme juoksua.

Ensimmäinen tuli sopivan mittaisella kolmosrajaan ja heti perään yritettiin toista lyhyttä kakkosrajasta, mutta siinä kisassa Myyryläinen oli nopeampi. Kaksi muuta juoksua tulivat välilyönneillä. Joman kolmas sisävuoro tuotti yhden kotiutusyrityksen, jonka Pöytyän ulkokenttä sai haettua kopiksi aivan takarajan tuntumasta.

Neljännessä vuorossa Joman ulkokenttä painosti Pöytyän hätäisiin suorituksiin. Lukkarin ottamasta näpykopista tuli ensimmäinen palo. Toinen risti tuli takapalosta ykköselle. Jatkotilanteista syntyi kuitenkin ajolähtöt, jonka purkamisessa Joman kakkosvahti Reetta Juntunen oli vahvempi ja teki palon kotipesään.

Joman rakensi kakkoskärjellään – Senna Surakka, Iida Nupponen, Johanna Myyryläinen, ajolähdön. Henna Hakulisen kova kolmosnurkkalyönti ei pysynyt kopparin räpylässä ja Senna toi tasoitusjuoksun. Ajot jatkuivat ja lyöntivuoroon tuli jokeripaitaan vaihdettu Hanna Toivanen. Hannan polttolinjalyönti kirposi hieman kiinniottajan räpylän reunasta ja Iida Nupponen käytti tilaisuuden ja toi joukkueelleen voittojuoksun.

Jomalta palkittiin lukkari Hanna Toivanen ja viisi juoksua lyönyt Henna Hakulinen. Pöytyän parhaat olivat kolmoskoppari Elisa Pauna ja jokeri Kaisa Pauna.

 

Välieräsarjan seuraava ottelu pelataan lauantaina 18.8 Joensuussa Kerubi Stadionilla klo 17:00. Luvassa on vähintäänkin yhtä jännittävä ottelu.

 


Palaa takaisin