Joensuun Mailan ja Sotkamon Jymyn välisistä kamppailuista ei ole tällä kaudella tunnetta puuttunut. Joukkueet kohtaavat sunnuntaina ylemmän jatkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella Mehtimäellä.

Joensuun Maila kärsi perjantai-iltana kouvolassa kauden kolmannen nollan pisteen tappion, kun Kopla murjoi joensuulaisia lukemin 2-0 (11-6, 10-4). Sotkamon Jymy puolestaan voitti kotikentällään Kiteen Pallon lukemin 2-0 (6-4, 3-1).

–Kouvolan pesukone-hoito on nyt takanapäin ja onneksi seuraava ottelu on jo sunnuntaina. Tämä koko loppukauden ottelutahti on todella tiivis ja tässä ei kannata jäädä menneitä murehtimaan, kommentoi Jonne Kemppainen.

Joensuun Maila on onnistunut kuluvalla kaudella voittamaan Jymyn kahdesti. Mehtimäellä kesäkuussa pelattu kamppailu päättyi JoMan 2-0 (3-2, 7-1)- voittoon ja Hiukassa joensuulaiset juhlivat kotiutuslyöntikilpailun jälkeen voittoa numeroin 1-2 (4-5, 2-1, 0-0, 3-4).

–Edellisestä Sotkamo ottelusta ei ole pitkä aika ja paljon on asioita heistä muistissa. Tänään pidetään joukkueen kanssa Sotkamosta palaveri ja päivitellään heidän nykytilannetta, jatkoi Kemppainen.

–Huominen ottelu tulee varmasti olemaan tiukka, niin kuin edellinen ottelu meidän välillä oli. Sotkamon loukkaantumisten johdosta heidän etenijäosasto on hieman kapeampi ja meidän on onnistuttava ulkopelissä 0-tilanne pelaamisessa. Lopulta ottelu tullaan ratkaisemaan sillä kumman kotiuttaminen on terävämpää.

Ratkaisun paikkoja etsiessä Kemppainen nosti esiin lukkaripelaamisen, joka on molemmilla joukkueilla Superpesiksen terävintä huippua.

–Ottelussa tulee olemaan useita seuraamisen arvoisia asioita. Yksi esille nouseva asia on varmasti lukkaripelaaminen. Toni Kohonen on aina ollut hyvä lukkari. Myös Mika Väisänen on pelannut erinomaisen kauden ja ollut sarjan paras lukkari viime kierroksilla. Kumpi lukkari saa enemmän sekoitettua vastustajan sisäpelaamista?

Sunnuntain sääennuste lupailee Mehtimäelle poutaista säätä ja kesäistä parinkymmenen asteen lämpötilaa.

–Edellisessä kotiottelussa oli suuri nautinto pelata ison ja kannustavan kotiyleisön edessä. Tervetuloa myös sunnuntaina seuraamaan mahtavaa pesäpallo-ottelua, päätti Kemppainen.

Sunnuntaina pelataan Mehtimäellä toinenkin kova ottelu, kun Joensuun Mailan naisten suomensarjajoukkue pelaa 13.00 alkaen ratkaisevan välieräottelun Oulunsaloa vastaan. Otteluun on vapaa sisäänpääsy!

Joensuun Maila – Sotkamon Jymy sunnuntaina 13.8. klo 17.00 Mehtimäen pesäpallostadionilla

Ottelu on Helsingin Sanomien teemakierroksen ottelu ja ottelun jälkeen 400:lle ensimmäiselle jaetaan ilmainen HS-digilehden tutustumiskoodi!

Teksti & kuva: Joona-Pekka Hirvonen


Palaa takaisin