Joensuun Maila haki puhtaan kolmen pisteen vierasvoiton Sotkamosta, kun Jymy kaatui numeroin 0-2 (3-6, 3-4).

Helteiseen säähän Hiukan pesäpallostadionille oli saapunut komeasti 3122 katsojaa nauttimaan huippuottelun tunnelmasta. Joensuun Maila hyökkäsi otteluun vahvasti. Tuomas Jussilan voittaman hutunkeiton jälkeen joensuulaiset valitsivat aloittavan sisävuoron, jossa rävähti heti. Juha Niemi iski takaa keskeltä pallon läpi kahden juokun arvoisesti. Sotkamo kimmersi tasoihin omalla sisävuorollaan, kun Roope Korhonen ja Jere Vikström onnistuivat kotiutuksissa.

Joensuusta oli saapunut runsaasti kannattajia seuraamaan ottelua.

Ottelun toisessa vuoroparissa Aleksi Rautiainen vei Joensuun Mailan johtoon ja neljännessä vuoroparissa joensuulaiset menivät menojaan. Henri Litmanen löi pallon kolmosrajasta läpi kotiuttaen Mikko Kemppaisen. Litmanen kiersi itse perään kunnarin. Tasoittavalla vuorolla Jymy sai yhden juoksun aikaan Korhosen toisella onnistumisella.

-Nousujohteista on pelaaminen tässä ollut. Tarvitsemme tällaisia positiivisia palkkapäiviä, kun huomaamme että tehdystä työstä tulee vähän takaisinkin. Olemme kärvistelleet sen kanssa, että meillä on noussut jalka kaasulta joissain peleissä ja on ollut sen takia vaikeita matseja, kommentoi Petri Pennanen.

Kettunen hiljensi Hiukan

Ottelun toisella jaksolla JoMa siirtyi johtoon Rautiaisen lyönnillä. Jymy pääsi mukaan toiselle jaksolle JoMan harhaheiton turvin, jolla tasoitusjuoksu syntyi. Kolmannessa vuoroparissa Hiukka hiljeni, kun Konsta Kettunen löi pallon kakkospuolelta maisemiin ja JoMa siirtyi 1-4- johtoon. Neljännessä vuoroparissa Jymy hiipi vielä juoksun päähän, mutta joensuulaisten räpylä piti lopussa mallikkaasti ja toinen jakso kirjattiin joensuulaisille numeroin 3-4.

Konsta Kettusen kunnaria juhlittiin tähän malliin.

-Oli kyllä meiltä hyvä peli. Lähdettiin hyvällä ilmeellä pelaamaan ja tekemään omia hyviä suorituksia. Toivottiin, että se riittää tänään ja kyllähän se tänään riitti. Erittäin ehjä esitys meiltä, kommentoi Juha Puhtimäki.

 


Palaa takaisin