Viikonlopun toiseen peliin Joensuun Maila sai hyvän startin. Numero yksi pääsi omalla lyönnillään kakkoselle ja heti seuraavassa vaihdossa kolmoselle. Sitten vierasjoukkue Joman sisäpeli vähän yskähteli ja lähti käyntiin vasta jakson viimeisessä vuoroparissa.

Kotijoukkue Roihulla oli myös vaikeuksia kentällemenon suhteen, mutta vähistä tilanteista se pystyi kuitenkin luomaan kaksi juoksua. Ensimmäisessä vuorossa Teea-Kaisa Vikiö vei joukkueensa 1-0 johtoon ja Salla Vertanen löi kolmannessa vuorossa Roihulle toisen juoksun. Joma pysyi kolmannessa vuorossa saamallaan vapaataipaleella pelissä mukana ja onnistui ratkomaan jaksovoiton neljännen aloittavallaan. Siinä Salla Eteläpää, Hanna Toivanen ja Riikka Kilpeläinen löivät nopeat Iida Nupposen, Veera Ahvanaisen ja Juulia Eskmanin kotiin tilanteeksi 2-4. Tasoittavallaan Roihu ei saanut lisää juoksuja ja Joma voitti jaksopisteen.

Toisella jaksolla kummallakin joukkueella oli vaikeuksia kentälle pääsyn kanssa. Jakson aikana kävi kahdeksankymmentä pelaajaa mailan varressa ja heistä neljänkymmenen suoritus päättyi ykköspesälle joko haavoihin tai paloon. Vähistä kolmostilanteista Roihu pystyi jälleen tekemään kaksi juoksua. Toinen tuli kolmannessa ja toinen neljännessä vuorossa ja kun Joma sitten löi neljännen tasoittavallaan kierroksen ympäri ilman tulosta, niin Roihu siirsi ratkaisun supervuoropariin.

Supervuorossa Roihu aloitti sisältä. Kahden palon tilanteessa Tilda Palola meni kahdeksantena lyöjänä kentälle ja sieltä hänet saateltiin kotiin saakka. Tämä Teea-Kaisa Vikiön lyömä juoksu jäi ottelun voittojuoksuksi, sillä Joma ei saanut tasoittavallaan juoksuja aikaiseksi. Kolme kertaa se pääsi yrittämään kotiutusta ajolähtötilanteessa, mutta tällä kertaa juoksun teko ei onnistunut.

Jomalta palkittiin Salla Eteläpää ja Juulia Eskman. Roihun parhaat olivat kolme juoksua lyönyt Teea-Kaisa Vikiö ja lukkari Aliisa Torkkel.

Joman naisten seuraava pelikiertue on ensi viikon loppuna Lounais-Suomessa. Siellä kohdataan lauantaina Pöytyä ja Sunnuntaina Porin Pesäkarhujen kakkosjoukkue.


Palaa takaisin