Kesä 2018:

WE ARE BACK!

Ladyjen nettivastaava heräsi vihdoinkin makoisilta talviuniltaan, joten on aika päivittää tämäkin sivu jokseenkin ajan tasalle.

Keitä me olemme?

Olemme hassun hauska sekoitus nuorta ja vähemmän nuorta, konkaria ja aloittelijaa, iloa ja riemua, onnistumisia ja melkein-onnistumisia, naurua ja hymyä, hikeä ja (onnen) kyyneleitä sekä huonoa huumoria, vielä huonompaa huumoria ja erittäin huonoa huumoria. Me olemme Karjalan Piirakat!

Mitä me teemme?

Harjoittelemme kaksi kertaa viikossa pesäpalloa ja pelaamme kesän aikana useita harjoituspelejä. Tänä kesänä tavoitteena on osallistua myös kuntopesissarjaan yhdessä meidän Sonnien kanssa. Kesän kuntohuippu viritellään sitten Turkuun valtakunnalliseen Lady-Pesis -turnaukseen. Lisäksi talkoilemme innolla Superpesisjoukkueen otteluissa, erityisesti meidät tunnetaan iloisesta ja hymyilevästä asiakaspalvelusta lipunmyyntipisteillä.

Miten voit liittyä mukaan?

Joukkueessamme vallitsee seuraavat valintakriteerit, joista poikkeamme vain poikkeustapauksissa:

  • Olet nähnyt joskus ihka aidon pesäpallon livenä (tai mielikuvissa/harhakuvissa/unissa/valokuvissa…)
  • Tunnet jokseenkin pelin (pallopelin, ajopelin, menopelin, silmäpelin tai muun vastaavan)
  • Sinulla on huono huumorintaju (jos ei vielä ole, ei huolta: viikko tai pari meidän kanssa, ja täytät tämänkin kriteerin)

Jos täytät edellä mainitut kriteerit (tai olet poikkeustapaus), voit marssia suoraan pelikentälle, otamme sinut avosylin vastaan! Turvallisuussyistä alaikäraja on 18 vuotta, rajatapauksissa tämäkin on neuvoteltavissa.

Mitä tarvitset mukaan harjoituksiin?

Tarvitset mukaasi säähän sopivan ulkovarustuksen, juomapullon sekä aurinkoisen mielen. Oman kypärän, räpylän ja mailan voit ottaa halutessasi mukaan, mutta välineitä löytyy myös paikan päältä.

Kausimaksu sovitaan joka kesä tilanteen mukaan. Tästä saat lisätietoja harjoituksissa tai yhteyshenkilöltämme Annulta. Otathan huomioon, että sinulla on voimassa oleva vakuutus. Vakuutusta varten voit hankkia Harrastepesispassin.

Harjoitusajat

Kesän ensimmäiset treenit pidetään maanantaina 7.5. klo 19.00-20.30 Erkinpellon kentällä. Jatkossa harjoitukset ovat maanantaisin ja torstaisin, aika varmistuu piakkoin.

Yhteystiedot

annutajakka@hotmail.com

 

 

Kesän 2017 tunnelmia:

Otteluraportit

Piirakka-palkittu Kaisa!

13.6. Viu Ladyt – Joma Ladyt

Ilmassa leijuvasta sateenuhkasta huolimatta tuhatpäinen yleisö oli löytänyt tiensä Jyrin pesäpallopyhättöön, kun JoMan Ladyt (tuttavammin Karjalan Piirakat) kohtasivat ViU:n ladyt kuumassa pesäpallo-ottelussa.

Tunnelma oli alusta alkaen käsin kosketeltavissa. Karjalan Piirakat joutuivat taipumaan alun hutunkeitossa, mutta sen jälkeen he istuivatkin kuskin paikalla lähestulkoon läpi koko ottelun. Piirakat lähtivät otteluun sisävuorosta ja saivat avattua juoksuhanat heti ottelun alkuvaiheilla, mikä loi hyvän perustan loppuottelulle. Myös sateenuhka muuttui pelin edetessä auringonpaisteeseen luoden hyvät olosuhteet pelille.

ViU taisteli hyvin, mutta Piirakoiden kova ulkopeli sekä huipputaktinen ja tarkka sisäpeli olivat tällä kertaa liian kova pala vastustajalle. Ulkokentällä pallot jäivät hyvin räpylään ja mailanvarressa nähtiin paljon maukkaita onnistumisia. Ennen kaikkea kentällä nähtiin yhtenäinen joukkue!

Karjalan Piirakat marssivat 12-7 voittoon ja poistuivat kentältä voittajina hymyissä suin.

Jälkikirjoitus: Edellisellä kaudella otteluissa ja turnauksissa kiersi palkintona ikuisen idolimme Sami Joukaisen viime kesänä lahjoittama mitali. Joukainen muistetaaan Piirakoissa toissa kesän isällisenä ja turvallisena, mutta kuitenkin tiukkana ja tulisena pelinjohtajana. ”Jyskyn” mitali oli jälleen kerran kadoksissa, joten iki-ihana Hanna oli päättänyt kaikkien yllätykseksi askarrella uuden upean kiertopalkinnon. Perinteinen mitali kaivetaan kyllä vielä esille, mutta myös Hannan piirakka maistuu makealta ottelun palkitulle.

Piirakka-palkittu Jenni!

6.7. Joma Ladyt  – Viu Ladyt: ”Tiukkaa taistoa Tapsalla”

Paikallisottelun toinen kierros pelattiin koleassa kesäsäässä Tapion kentällä, kun Joman Ladyt sai vieraakseen Viun Ladyt. Jo lämmittelyheitoissa Joman naiset virittivät heittokäsiään, ja palloja sinkoili heinikkoon. Sama ote säilyi läpi pelin, lopulta hurjat heittokädet oli yksi ottelun käännekohdista, joka ratkaisi voiton vieraiden hyväksi 14-13.

Joman kärki luisti liukkaasti kentälle, ja kotiutuksetkin onnistuivat hyvällä prosentilla. Harmi vain ettei se riittänyt tällä kertaa voittoon saakka. Tästä vahvempana ja tarkemmalla heittokädellä kohti tulevia otteluita.

–  Jenni

Jälkikirjoitus: Viime kesän lopulla Karjalan Piirakat aloittivat uuden perinteen, jossa palkittu pelaaja ansaitsi myös otteluraportin kirjoitusvuoron. Pelaaja voidaan palkita usein eri perustein. Kyseessä ei ole niinkään parhaan pelaajan palkinto, vaan ennemminkin päivän kuumimman Piirakan palkinto. Kuumin Piirakka saa raapustaa raporttinsa mistä näkökulmasta tahansa. Näin Piirakat (ainoat, jotka näitä sivuja varmaankin lukevat) eivät kypsy tylsän nettivastaavan juttuihin. Onneksi raportit ovat pysyneet asiallisena (toki sensuuri toimii), mutta odottakaahan kun Riikka saa kirjoitusvuoron…

 

Kesän 2016 tunnelmia:

Joukkue

Joman Ladypesis aloitti vahvan nousukauden kesällä 2015, kun mukaan liittyi parikymmentä uutta ladya. Talvella ei pahemmin katoa käynyt, ja kesä 2016 toi mukanaan taas uusia, innokkaita ladyja. Tällä hetkellä Joman Ladyissa, tuttavallisemmin Karjalan Piirakoissa, treenaa noin 35 aktiivista ja innostunutta naista. Joukkueen ikähaarukka on suurehko. Kukaan ei todellisuudessa tiedä miten suuri, sillä joukkueemme ”seniorit” valehtelevat aina ikänsä 😉 Piiraat ovat rento, hauska ja mukaansatempaava porukka. Huumoria ei porukasta todellakaan puutu. Vaikka treenaaminen ei ole niin vakavaa, on asenne kuitenkin kohdallaan.

Huhu kertoo, että Joman Ladyt harjoittelevat myös pienessä kesäsateessa. Mitenkähän moni tietää, että Karjalan Piirakoiden pieni kesäsade näyttää tältä…

Ottelut

Ladyt pelaavat kesän aikana useita harjoitusotteluita. Suurin osa otteluista on paikallisvastustajaamme Viininjärven Urheilijoiden Ladyja vastaan. Lisäksi pelaamme ainakin kerran Joman Sonneja vastaan. Myös Joman junnuja vastaan on ainakin yksi ottelu sovittuna.

TO 2.6. klo 18.30 ViU Ladyt – Joma Ladyt Honkamonttu
TO 16.6. klo 18.00 Joma Ladyt – ViU Ladyt Tapionkadun kenttä
TO 7.7. klo 18.30 ViU Ladyt – Joma Ladyt Honkamonttu
T0 21.7. klo 17.00 Joma Ladyt – Joma junnut Tapionkadun kenttä
MA 25.7. klo 18.00 Joma Ladyt – Joma Sonnit Erkinpellon kenttä
TO 4.8. klo 18.00 Joma Ladyt – ViU Ladyt Tapionkadun kenttä
MA 15.8. klo 18.00 Joma Ladyt – Joma Sonnit Erkinpellon kenttä
LA 20.8. koko päivä Ladypesis-turnaus Iisalmi
MA 29.8. klo 18.00 Joma Ladyt – Joma Sonnit Erkinpellon kenttä
LA 3.9. – SU 4.9. koko päivä Ladypesis-turnaus Turku
MA 15.9. klo 17.00 Joma Ladyt – Joma junnut Niinivaaran kenttä

Otteluraportit

2.6. Viu Ladyt – Joma Ladyt

Kauden avauspeliin lähdettiin jännittävissä tunnelmissa. Hieman vajaat kaksikymmentä pelaajaa Joman riveissä oli vain positiivinen ongelma. Kannustusjoukoissa oli mukana jokunen vanha ja useita uusia ladyja. Ladyjen uusi lempinimi, Karjalan Piirakat, kajahti komeasti ilmoille ennen pelin alkua.
Itse pelissä positiivisinta oli todella tiivis ulkopeli. Turhia juoksuja ei vastustajalle annettu, kaikki tuli ViU:n omista hyvistä suorituksista. Sisäpelissä jäi vielä hieman parannettavaa. Merkkivirheitä ei kuitenkaan pahemmin tullut, positiivista tämäkin. Tiukan taiston jälkeen peli päättyi vastustajan eduksi 10-9. Hieno startti kauteen, ja uudella innolla taas treeneihin!

Mitä jos me silti voitetaan, miettivät Joman Ladyt kannustuksen lomassa.

16.6. Joma Ladyt – Viu Ladyt

Peli ei mennyt putkeen, mutta hymy ei hyydy ikinä!

Kotipeli edessä, ja taas uudet kuviot. Peli oli vahingossa buukattu päällekkäin Superpesiksen paikallisottelun Joma-KiPa kanssa. Tämä aiheutti Piirakoiden kokeneessa kaartissa hieman katoa. Uusia Piirakoita kuitenkin uskaltaui mukaan ensimmäistä kertaan itse peliin, ja taas oli joukkueessa vajaat kaksikymmentä jäsentä.

Tsemppari-Tanja mitali kaulassa.

Ulkopelissä oli otettu käyttöön uusi taktiikka. Uudet kuviot ja uusia pelipaikkoja: tuloksena melko sekava ulkopeli. ViU:lle annettiin muutamat läpilyönnit liian helposti. Sisäpelissä tehtiin merkkivirheitä edellisen ja varmaan parin seuraavankin pelin edestä. Hyviä ja tosi hyviä lyöntejä tuli enemmän kuin edellisessä pelissä, mutta jostain syystä juoksut jäivät vähiin. Ottelusta saatiin virallinen ja epävirallinen tulos tuomarin poistuttua paikalta virallisen peliajan jälkeen. Liian monta tulosta muistettavaksi, valitettavasti tämän ottelun lukemat ovat painuneet unholaan. Mutta kyllä se taas naapurille meni.

Karjalan Piirakat aloittivat pelissä uuden tradition. Pelin tsemppariksi valittiin tiukkaan paikkaan juoksun lyönyt sekä muutenkin loistopelin pelannut Tanja. Valitettavasti tsempparimitali oli mystisesti kadonnut johonkin. Mitali on itsensä lyöjäkuningas Sami Joukaisen lahjoittama. Joukainen muistetaaan Piirakoissa edellisen kesän lempeänä mutta tiukkana valmentaja-pelinjohtajana.

Mitalin metsästys päättyi lopulta onnellisesti, ja Tanja sai palkintonsa seuraavissa treeneissä. Onnea Tanja ja Suuret Kiitokset Samille!!

7.7. Viu Ladyt – Joma Ladyt

Ladyt4

Piirakat kerrankin vakavina.

Torstai-illan suurta huumaa: mitalia odotetaan EM-kisoista sekä miesten keihäästä että naisten pika-aidoista. Karjalan Piirakoiden valmistautumisessa on suuren urheilujuhlan tuntua. Mitkä ihmeen EM-kisat? Nyt pelataan Ladypesistä! Eli suunta kohti Honkamonttua ja pelikamppeet päälle.

Viime hetkien muutosten jälkeen Ladyja saapui pelipaikalle tasan kaksikymmentä. Kesän ennätys siis! Loistavaa, miten aktiivista porukkaa meillä Piiraissa on. Kaksikymmentä pelaajaa tarkoitti kolmea eri kentällistä sekä runsasta kannustusjoukkoa. Kannustuksesta ei ainakaan tämän porukan voitot ole kiinni.

Itse peliin sitten. Edistystä oli tapahtunut etenkin merkkipelissä: merkkivirheet todellakin taidettiin tehdä täyteen edellisessä ottelussa. Mitä nyt kaksi pelinjohtajaa sekoilivat keskenään. Toinen näyttää merkkiä ja toinen ”lyö”: hieno vaihto kuitenkin.

Toinen merkittävä parannus oli kaaripeli. Varsinkin pelin alkupuolella kaaripeli oli todella aktiivista. Vääriä huudettiin urakalla pois. Hienoa, oltiin yhtenäinen joukkue!

Ulkopelissäkin oli tapahtunut parannusta, vastustajalle ei annettu yhtään todellista läpilyöntiä. Lukkarit puolestaan syöttivät varmaan elämänsä suorimmat syötöt yhteen peliin. Taktista vääräähän ei saa Ladypesiksessä syöttää.

Tsemppari-Noora. Onnea!!

Sisäpeli oli Piirailta melko perussuoritus. Juoksuja tuli, mutta olisihan niitä voinut tulla toki enemmänkin.

Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, mitalien jako. Tai siis mitalin, mutta sitäkin suuremman ja kauniimman. Edellisen ottelun tsempparipelaaja Tanja luovutti mitalin tämän pelin tsempparille Nooralle. Nooran mitalijuhlat kuvastavat loistavasti Piirakoiden nykyistä joukkuetta. Noora aloitti Ladypesis-uransa toukokuussa ja uskaltautui nyt mukaan ensimmäiseen peliinsä. Noora osoitti olevansa kaikkea sitä, mitä Karjalan Piirakat ovat: sisukas, kannustava, uhrautuva, taisteleva, hymyilevä, rohkea, tsemppaava ( + monta muuta ylistyssanaa).

ps. Pitäisiköhän se illan tuloskin vielä mainita. Suomi sai yhden pronssin, Piirakat yhden hopean ja Noora yhden kullan. Hyvä saldo yhdelle illalle.

pps. Joukkueen uusi mottokin kajahti ilmoille: joskus me vielä voitetaan!

21.7. Joma Ladyt – Joma junnut

Hymyilevä Johanna

Tapionkadun kentällä riitti vilskettä ja vipinää, kun Piirakat saivat vastaansa Joman junioripojat. Molempien joukkueiden peli-ilo oli todella mukavaa katseltavaa. Ladyt pelasivat ensimmäistä kertaa tänä kesänä rennosti ja hymy huulilla. Mailaa ei puristettu, vaan kentällä pidettiin hauskaa. Pojat olivat nuoruuden intoa täynnä, ja monta asiaa olisikin Piirailla opittavana junnuilta. Peliä ei otettu liian vakavasti, mutta epävirallisen lopputuloksen mukaan Karjalan Piirakat ottivat kesän ensimmäisen voittonsa. Hienoa Piiraat! Vaikka juoksujen määrässä tulikin voitto, junnut veivät monta muuta tilastoa kirkkaasti nimiinsä. Syöksyt pesälle junnuille 5-0, kopit noin 8-2 ja loppuun asti yrittäminen ja kaverin kannustaminen 2-1. Kyllä on Jomassa kasvamassa kovia pelimiehen alkuja!

Piirakoiden tsempparina palkittiin ahkerasti uurastanut Johanna. Onnea Johannalle mitalista!

Kaiken kaikkiaan ilta oli pesäpalloa parhaimmillaan: iloista, hauskaa, paljon onnistumisia ja mukavia kokemuksia. Kaikille jäi varmasti hyvä mieli pelin jälkeen.

Väsyneitä mutta onnellisia!

 

Nitalla kulki, Sonnien lyönnit räpsään sulki.

25.7. Joma Ladyt – Joma Sonnit

Vierailevan tähtirunoilija-Riikan raportti pelistä:

Sonnipeli ennakkoon jännitti, Ladyjen käsiä tärisytti. Kuultu oli kovista lyönneistä ja hyvistä räpsäkäsistä. Verryttelyssä vielä himmailtiin ja salaa Sonneja vilkuiltiin. Mutta kun peli saatiin alkamaan, syttyivät Ladyt tosissaan! Oli Sonnien vuoro tutista ja tehdä harhaheittoja. Paljon juoksuja Ladyt takoi, vaikka välillä muutaman kerran myös paloi.  Saivat Sonnit lopussa otetta, vaikka rytmiryhmä kiljui kannustusta. Oltiin piirun verran huonompia, mutta päästäämpähän oottamaan revanssia. Nita ansaitsi tsemppipalkinnon, kun otti kentällä komennon. Kaikki muutkin ihtemme ylitettiin ja hienot huudot loppuun kajautettiin!

4.8. Joma Ladyt – ViU Ladyt

Kyllä lähti!

Kesän viimeinen peli rakasta vihollista vastaan. Alkuhuuto kajahti ilmoille: Tänään me kyllä voitetaan! Pieni sade yltyi alussa vähän kovemmaksi, mutta se oli vain eduksi Piirakoille. Kotikenttä ja sade, on tullut treenattua ennenkin.

Taisipa olla kesän ensimmäinen voitto hutunkeitossa ViU:n Ladyja vastaan, hyvä kapteeni-Tuula! Ulkokenttä kutsui, ja sehän sopi Piiraille. Kesän paras ulkokenttäpeli, vastustajalle vain kaksi juoksua. Oma sisäpeli alkoi vähän takkuillen, kentälle meno oli tänään hankalaa. Ei ollut sadekelin kenkiä vissiin alla. Yksi juoksu kuitenkin, ja jännittävistä asetelmista toiseen vuoropariin.

Toinen vuoropari tarjoili Piirakoille sekä onnistumisia että vastustajan onnistumisia. Vastustaja löi kuusi juoksua, hyviä lyöntejä kyllä kaikki. Piirakat lämpeni myös lyöntipelissään, tuloksena kolme juoksua.

Kolmannessa vuoroparissa Karjalan Piirakoiden ulkopeli oli rautaa. Koppeja napsahteli mukavasti, ja joukkue pelasi loistavaa yhteispeliä. Tuloksena harvinainen yksi juoksu vastustajalle. Omassa sisävuorossa otettiin hurja kiri. Juoksuja tuli urakalla, kukaan ei pysynyt laskuissa mukana.

Lopputuloksen julkistamista seurasi pieni pettymys. Tappio oli todella niukka, ViU vei pelin 10-9. Pettymys kuitenkin laantui, kun tajuttiin, että kyseessä ei suinkaan ollut kesän viimeinen peli.

Ja taas kajahti huuto ilmoille: Iisalmessa me kyllä voitetaan!

Pelin tsempparina palkittiin Jenni. Jenni lämpeni pelaamaan oikein kunnolla pelin lopussa. Onnea Jennille!

15.8. Joma Ladyt – Joma Sonnit

Ladyt pelasivat kesän toisen tappiottoman pelinsä sateisena elokuun maanantaina. Voittoa ei tosin tullut tällä kertaa, sillä peli keskeytettiin kaatosateen vuoksi. Pelissä ehdittiin lyömään peräti yksi lyönti. Tämän Ladyjen ulkokenttä hoiti hienosti. Hue ehti syöttää myös ensimmäisen syöttönsä lukkarina ”virallisessa” pelissä. Hieno avaus Hue!

emma

Emma otti ulkokentällä kaiken saatavissa olevan!

29.8. Joma Ladyt – Joma Sonnit

Erkinpellon urheilukentällä käytiin koleana maanantai-iltana tiukka pesäpallo-ottelu Ladyjen ja Sonnien välillä. Ladyt tulivat peliin itseluottamusta uhkuen edellisen pelin oltua erittäin tiukka. Sonnitkin olivat silminnähden valmistautuneet peliin edellistä kamppailua paremmin ja veivät pelin lopulta melko selvin numeroin. Ladyt antoivat Sonneille erittäin ansiokkaan vastuksen. Varsinkin ulkopelissä Ladyt antoivat kaikkensa, ja vaikka pallo polttelikin kädessä, yhtään helppoa läpilyöntiä ei vastustajalle tänään annettu! Harhaheittoja tuli molemmille joukkueille aivan liian paljon, ja niiden ansiosta lahjoitettiin Sonneille muutama juoksu. Mutta taisi Ladytkin yhden juoksun saada harhaheiton turvin. Ladyjen sisäpeli ei kulkenut niin hyvin kuin edellisessä pelissä Sonneja vastaan, ja kolmostilanteita saatiin hyvin nihkeästi. Sonnien piiskakäsi oli liikaa Ladyille, ja juoksut jäivät yhden käden sormilla laskettaviksi. Tästä on vain parannettavaa seuraaviin kohtaamisiin näiden herrasmiesten kanssa, nyt tiedetään mitä Sonnit ovat miehiään! Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna pidettävään Turun turnaukseen Ladyt lähtevät uutta intoa puhkuen ja enemmän kuin voitontahtoisina ottamaan kesän toisen, kolmannen ja neljännen voittonsa!

20.8.Ladypesis-turnaus Iisalmi

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

iisalmi

Hauskaa oli!

3.9.Ladypesis-turnaus Turku

turku

Turkuun asti piti lähteä hakemaan kesän ensimmäinen oikea voitto!

 

3.9. Joma junnut – Joma Ladyt

riikka

Riikalla oli kunnarimerkki päällä.

Odotellaan vielä runoilija-Riikan raporttia pelistä…