SM-Hallisarja käynnistyi räväkästi sunnuntai-iltana Joensuu Areenassa, kun Joensuun Maila kaatoi Kiteen Pallon puhtaasti 2-0 (6-0, 5-2). 

Ottelu käynnistyi joensuulaisittain vahvasti. Kiteen Pallo onnistui ensimmäisessä sisävuorossaan kasaamaan palottoman ajolähdön, mutta JoMan ulkokenttä piti kiteeläisten kotiuttajat kurissa ja tylsytti kotiutusyritykset nopeasti. Tasoittavalle sisävuorolle JoMa iski tylysti ja iski taululle 3-0- lukemat Juha Niemen, Mikko Kemppaisen ja Aleksi Rautiaisen kotiutuksilla.

–KiPa aloitti ottelun palottomalla ajolla ja heillä oli paikka muuttaa pelin luonnetta erilaiseksi. Meiltä siihen kohtaan ulkona hyvä pito ja sisällä 3-0:aan tyly ja väkivahva rutistus, kertasi Petri Pennanen ottelun alkuvaiheita.

–Tästä päivästä jäi todella hyvä fiilis ja se, että kun tätä läheltä katsoo, niin ei aina huomaa kuinka nuoriso-osasto kasvaa. Kehittyminen ei ole näennäistä, vaan todellista ja niitä asioita näkyy tuolla pelissä. Kyllä nostan hattua Piiroselle ja Hänniselle, jotka pelasivat rohkeasti kopparikommennuksesta huolimatta, jatkoi Pennanen.

Ensimmäisen jakson ilme pysyi mallikkaana myös tästä eteenpäin. Toisessa vuoroparissa kotiutuksissa onnistuivat Niemi ja Tuomas Jussila, jotka lisäsivät joensuulaisjohdon 5-0:aan. Kolmannen vuoroparin tasoittavalla Henri Litmanen onnistui kertaalleen ja kun räpyläpeli piti mallikkaasti tauolle lähdettiin joensuulaisten 6-0-jaksovoiton saattelemana.

–Kun helmikuussa lähtee pelaamaan pesäpalloa siitä lähtökohdasta, että on paljon tehty muuta työtä, kuin sitä pelityötä, niin on mielenkiintoista nähdä miten yksilöiden ja joukkueen taktiset palat asettuvat siihen mitä on mietitty. Paljon on toki asioita, mitä ei vielä ole mietitty, joka luo puolestaan pienen kihelmöinnin ja yllätysmomentin otteluun, pohti Pennanen.

Ottelua Joensuu Areenassa seurasi 1231 katsojaa.

Toisella jaksolla jatkui JoMan vahva draivi

Toisella jaksolla 1231 katsojaa näki jälleen vahvan esityksen kotijoukkueelta. Ensimmäisessä vuorossa onnistui jälleen Niemi, joka pommitti kolmossaumasta johtojuoksun 1-0:aan. Ulkopelaaminen jatkui myöskin ensimmäisen jakson tapaan mallikkaana ja virheiltä vältyttiin. Toisessa ja kolmannessa vuoroparissa JoMa puristi lisäjuoksuja Mikko Kemppaisen, Hannes Pekkisen ja Iiro Kuosan onnistumisilla.

–Päätettiin, että tämä on ensimmäinen peli, missä nostetaan kierroksia ja aletaan pelaamaan pesäpalloa ja kirjoittamaan tämän vuoden tarinaa. Tässä on vielä useita kuukausia siihen tarinan viimeiselle sivulle, mutta olihan tuossa hyviä elementtejä ja erityisesti pidin joukkueen henkisestä kantista. Meillä oli tietty tyyneys jo viime vuonna, mutta tässä oli särmää vielä kivasti enemmän.

Kiteeläisten pelissä valon pilkahduksia nähtiin jakson lopulla, kun Juhani Myyryläinen ja Simo Rahunen löivät kavennusjuoksut. Kolmostilanteet ottelussa kirjattiin joensuulaisten hyväksi lukemin 18-12. Toinen jakso kirjattiin JoMalle lukemin 5-2.

Joensuun Maila jatkaa halli-SM-alkusarjaa lauantaina 17.2. Imatralla, jossa vastaan asettuu Imatran Pallo-Veikot.

–Imatra-pelin funktion on nyt hieman erilainen, kun tästä otettiin kolmen pisteen voitto. Viime vuonna pelattiin Imatralla sen joukkueen synkein esitys. Siellä on erilaista pelata, kuin tässä hallissa, mutta onhan kesälläkin muualla erilaista pelata. Siitä pelistä tuli nyt merkityksellisempi ja on mukava lähteä se pelaamaan, päätti Pennanen.

Teksti ja kuvat: Joona-Pekka Hirvonen