Joensuun Mailan B-tytöt sijoittuivat hienosti talven 2019 kuudentoista joukkueen hallisarjassa kuudenneksi. Tasonmittauksena hallisarja oli oivallinen ja osoitti ettei matka ikäluokan kärkijoukkueisiin ole suuri.

Joma pelasi hallisarjassa kuusi ottelua ja voitti niistä neljä. Tappiot tulivat joukkueille, jotka ottivat hallisarjassa mitalit. Ensimmäinen tappio tuli Hämeenkyrön Räpsälle, Hämeenkyrö voitti hallimestaruuden, ja toinen tappio Seinäjoen Mailajusseille, joka otti talven 2019 halleissa pronssia.

Sairastelut ennen lopputurnausta ja lopputurnauksen aikana sekoittivat hieman joukkueen valmistautumista turnaukseen ja peleihin turnauksessa, mutta onneksi B-tyttöjen pelaajamateriaali on laaja ja nuoremmasta ikäluokasta, C-juniorit, löytyy lisää kovia pelureita.

Vaikka halliolosuhteet ovat hieman erilaiset, kuin ulkokentillä, niin hyvästä harjoittelusta ottelut käyvät. Hallisarjan peleissä on jokaisessa ottelussa panosta ja näin ollen joukkueiden ja pelaajien on taisteltava tosissaan jokaisesta pallosta. Harkkapelien luonne, jossa treenataan kuvioita ja katsotaan toimivatko ne, on näistä otteluista kaukana.

Hallisarjassa pelattiin pienillä marginaaleilla, ja siellä pärjäsivät sellaiset joukkueet, joiden pelitilannevarmuus oli hyvää luokkaa. Joman tytöt pelaavat hyvällä tasolla, niin ulkokentällä, kuin sisäpelissäänkin, mutta pientä vaihtelua suoritustasossa on havaittavissa. Suoritusvarmuutta on vielä aikaa hioa ennen sarjakauden aloitusta. Mutta ei kauan, sillä B-tyttöjen sarjapelit alkavat heti toukokuun alussa. Joman ensimmäinen ottelu on kotikentällä 2.5 ja vastustajaksi tulee Siilinjärven Pesis.

B-tyttöjen superpesistä pelataan viidessä alkulohkossa, joista kunkin lohkon kaksi parasta joukkuetta pääsee ylempään loppusarjaan ja kolmanneksi sijoittuneella on vielä mahdollisuus jatkopaikkoihin karsintojen kautta.

D lohko

Joensuun Maila; Siilinjärven Pesis; Haapajärven Pesä-Kiilat; Kajaanin Pallokerho; Oulaisten Huima

Lohko pelataan kaksinkertaisena sarjana 2.5 – 17.6 välisenä aikana

Tästä voi vielä katsella Tampereen lopputurnauksen fiiliksiä…


Palaa takaisin