Halli-SM- lopputurnauksen pronssimitalit matkasivat Vimpeliin, kun Veto kaatoi JoMan lukemin 2-0 (2-1, 2-0).

Vimpeli sai otteluun vahvan startin, kun Perttu Ruuska ja Janne Mäkelä onnistuivat heti avausvuoroparissa. JoMan sisäpelissä oli avausjaksolla haasteita ja joensuulaisten ainoan juoksun löi Juha Niemi viimeisessä vuoroparissa.

–Jos villasukka ja lapanen yhdistetään, niin se oli tuo tämän päivän sisäpeli jossain siinä välimaastossa. Kentällemeno oli vaikeaa ja sitä asiaa joudutaan vielä miettimään. Ei ollut oikein henkeä sisävuorojen aluissa, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen ottelun jälkeen.

Joensuun Mailan kokoonpanosta puuttui päivän ottelusta Iiro Kuosa, joka oli kuumeen vuoksi sivussa. Erkka Gröhn esiintyi ensimmäistä kertaa JoMa-miehistössä vahvasti ja pokkasi joensuulaisten ykköspalkinnon.

Toinen jakso samalla kaavalla

Ottelun toinen jakso oli vahvasti samanlainen, kuin ensimmäinen. Vimpeli onnistui kahteen kertaan, kun JoMan sisäpeli sakkasi ja kotiutukset ontuivat.

–Sellainen fiilis jäi, että joku olisi syönyt rääppiäisistäkin kaiken. Pesis on sellainen laji, joka vaatii oikeanlaisen tunnetason ja sitten kun on se tunnetaso, niin sitten on yleensä kaaripeli, päättäväisyys ja sellaisia hyveitä millä pesäpallopeleissä voi pärjätä, jatkoi Pennanen.

Kolmostilanteet ottelussa kirjattiin Vimpelin hyväksi lukemin 13-7.

Vuoden 2018 Halli-SM-kamppailut on nyt taputeltu ja joukkue aloittaa valmistumisen toukokuussa käynnistyvään Superpesiksen runkosarjaan.

–Eihän tästä viikonlopusta ruusuinen kuva jäänyt, mutta joskus on hyvä ottaa sellainen reality-check ja miettiä, että mikä ratkaisee. Jos luullaan jotain, tai oletetaan, että asiat tapahtuu itsestään, niin joskus se totuus on kuitenkin otettava vastaan.

–Tämä saattoi olla meidän alkukautta ajatellen enemmän kuin hyvä asia. Käytiin hakemassa nöyryyttä, vaikka pelit eivät olleet mitään yliajoja, päätti Pennanen.


Palaa takaisin